Life
19541 prikaza

Luda i zločesta: Životna priča buntovne princeze

Princeza Margareth
1/6
Wikipedia
Imala je buran život, prepun alkohola, droge, tableta i ljubavnika, od kojih je najskandaloznija bila osmogodišnja veza s hipijem

Bila jednom davno mlađa kraljičina sestra koja je razdraganom narodu da je prva riječ njezinog sina bila 'luster'. Hirovita, stroga, pametna, okrutna, nesretna. Sve su to epiteti koji opisuju princezu Margaretu, mlađu sestru kraljice Elizabete II. U najnovijoj biografiji ove članice kraljevske obitelji tako ju opisuje autor Craig Brown.

Njihov otac, kralj George VI i sam je govorio da je ozbiljna Elizabetha njegov ponos, a razigrana Margareta njegova radost.

Već prva njezina ljubav nije imala sretan završetak. Kad su joj bile 22 godine, zaljubila se u razvedenog kapetana i očevog pomoćnika Petera Townsenda. Brown smatra da zapravo niti on, niti ona nisu vjerovali u tu vezu jer bi se, da se udala za njega, Margareta morala odreći kraljevske obitelji i titula, te živjeti građanskim brakom. A  to ne bi usrećilo ni Townsenda. Margareta je doduše zamolila svoju sestru Elizabetu II, kad je postala kraljica, da joj dopusti brak s Townsendom, no sestra je rekla da se strpi još koju godinu. Za njihovu vezu nije znao nitko izvan kraljevske obitelji. 

Kraljevska obitelj i pravila ponašanja KRALJEVSKI STOL Life Bivši kuhar otkrio bizarne tajne kraljevske obitelji

Problem je bio što prema pravilima anglikanske crkve razvedeni se mogu ponovno vjenčati samo uz dopuštenje kraljice i oba doma parlamenta. Kad su mediji otkrili njihovu vezu, u roku tjedan dana Townsend je bio prebačen u diplomatsku službu u Bruxelles, a Margareta je otišla na službeni put s Kraljicom Majkom u Rodeziju. Kad se vratila Townsend joj više nije bio u vidokrugu i godinu dana kasnije ona se obratila javnosti s pismom u kojem je napisala da se odriče te veze i braka sasvim samovoljno, a Townsand je podržao tu njezinu odluku.

Elizabetha II i sestra Margareth u predstavi | Author: Wikipedia Wikipedia

Ipak uskoro se udala za fotografa Antonyja Armstrong-Jonesa. Kako su ga opisali - bio je jedan od prvih metroseksualaca i 'socijalni penjač', lovac na dobre prilike, kako ga opisuje Brown. No, brak nije bio nimalo sretan iako je Armstrong-Jones od Elizabete dobio čak i titulu lorda od Snowdona. Jedna od njegovih bivših svjedočila je da je "plakao na njezinim golim grudima pri samoj pomisli da se mora udati za kraljevsku rođakinju". Brak nije bio previše sretan. Margareta je ubrzo nakon vjenčanja počela doživljavati brojna poniženja. Kako svjedoči biograf Brown, muž joj je počeo ostavljati nerijetko ružne poruke na njezinom radnom stolu, a jedna od njih je glasila:"24 razloga zašto te mrzim", piše New York Times.

Margareta se silno trudila da takav brak ipak uspije, no lord Snowden nije uspio ispuniti njezina dva prioriteta. Jedan je bio da živi buntovno i boemski iako se udaja za Armstrong-Jonesa činila dobrom prilikom da joj se ta želja ispuni. Udajom za fotografa okružila se ljudima iz show-businessa, te uživala u otkačenom društvenom životu 60-ih.  Istovremeno tražila je od svojih partnera, koji su redom dolazili iz građanskih obitelji, da cijene njezino kraljevsko porijeklo i do toga je silno držala.

Kraljica Elizabeta II Teška kruna Life Kraljica: "Od nošenja krune možete slomiti vrat"

Jedan od njezinih bivših, Colin Tennant imao je s njom seksualne odnose, ali mu ona nije dopustila da joj se obraća samo s 'Margarethe'. Nakon dugog, opuštenog razgovora, glumac Derek Jacobi doživio je da mu je rekla: "Ne dragi, nećeš mi pripaliti cigaretu! Nismo ipak toliko bliski!"

Uvijek je oko nje bilo ulizica. Peter Sellers uzeo je svojoj kćeri ponija i darovao ga djeci princeze Margarethe. No, i ona je imala pogani jezik. Jednom je za Boy Georgea rekla da izgleda kao 'prenašminkana bludnica' pjevač joj je odgovorio:

"Možda, ali sam sigurno zaradio ovoj zemlji mnogo više novca nego li ona".

Bilo je i onih koji su ju simpatizirali, poput princa Philipa i Gore Vidala, ali su takvi bili malobrojni i priznali su da je bila nemoguća.

Anthony Armstrong Jones - lord Snowdon | Author: Wikipedia Wikipedia

Posljednjih 25 godina života sve je krenulo nizbrdo. Sredinom 70-ih Margaret je pronašla mnogo mlađeg ljubavnika Roddy Llewellyna. Živjeli su na karipskom otoku Mustique, gdje joj je sestra, kraljica Elizabetha II dala imanje .

Tisak ju je napadao zbog zanemarivanja kraljevskih dužnosti koje nikad nije odrađivala s velikim zadovoljstvom. Lord Snowdon je to iskoristio da se prikaže žrtvom, pa se kraljičina sestra, kojoj nije bilo dopušteno da se uda za razvedenog čovjeka, i sama razvela od Snowdona 1978.

Ona je pak nastavila buran život, u kojem je bilo i obilja alkohola, cigareta, tableta, pa i droge. Veza sa 17 godina mlađim Llewellynom, inače bivšim hipijem i nezaposlenim tipom, koja je trajala osam godina, bila je doista za to vrijeme skandalozna. 

Kraljica Elizabeta i princeza Margaret NESTAŠNA Life Pila je votku uz doručak, ljubovala s rokerima i izluđivala sestru

Takav život ostavio je traga na njezino zdravlje. Najprije joj je operacijom odstranjen dio pluća koji je bio zahvaćen rakom. Nakon operacije doživjela je 1998. moždani udar, a onda je godinu dana nakon toga ušla u kadu vrele vode zbog čega godinu dana nije mogla stati na noge zbog opeklina. Godine 2001. ponovno je doživjela moždani udar nakon čega je završila u kolicima i skoro sasvim ostala slijepa. 

Njezin otkačeni i uglavnom nesretni život završio je 9. veljače 2002. godine u ranim jutarnjim satima. U snu je doživjela još jedan moždani udar koji je bio fatalan. 

  • Avatar Latiputta
    Latiputta 01:27 06.Rujan 2018.

    Dobrodošli na najbolju stranicu sex dating ==> Sexydrom.com