Life
6125 prikaza

Majka monstrum iz Varaždina: "Tjerala me na seks za vrećicu graha"

Nasilje
Thinkstock
Slučaj majke iz okolice Varaždina koja je svoje malodobne kćer prodavala muškarcima za jednu noć šokirao je Hrvatsku

Deset je godina majka V. N. (50) iz sela Svibovec u Sračincu nedaleko od Varaždina prisiljavala svoje dvije malodobne kćeri na seksualne odnose s odraslim muškarcima. Prvu djevojčicu u svijet prostitucije uvela je s njezinih 13, a drugu s nepunih 14 godina. 

Danas su to punoljetne djevojke, a jedna od njih nakon pakla koji je prošla nije majci mogla oprostiti pa ju je prijavila policiji. (Ne)majku su napokon uhitili šest godina nakon što su kćeri pobjegle od nje i od 19. ožujka je u Istražnom zatvoru u Varaždinu. 

Majku su zvale "Ona"

Policija nije ostala samo na majci. Šokirani varaždinski policajci pronašli i uhitili deset muškaraca iz Varaždinske, Međimurske i Zagrebačke županije koji su godinama bili česti “gosti” u prljavim krevetima siromašnih i jadnih djevojčica.

"Ostala sam potpuno prazna. Uzeli su mi, iščupali su život iz mene. Bešćutno, odvratno, dan za danom...", počela je monstruoznu životnu priču djevojka (24). 

Nju i njezinu mlađu sestru majka iz pakla podvodila je punih deset godina. Sve se to događalo u općini Sraćinec nedaleko od Varaždina. Majku su zvale “Ona”.

"Prvi put me je poslala muškarcu kad sam bila u osmom razredu. To je bila naredba, autoritet koji nisam mogla pobiti. Bila sam dijete i nisam znala ni kuda idem niti što smjera", jecala je.

Prvi put ju poslala muškarcu za malo vegete

“Ona” ju je poslala susjedu u selu koji ju je dočekao na vratima. Imala je samo 13 godina. Majka, poremećena alkoholičarka, rekla joj je da traži vegete. Naivna djevojčica to je i učinila. Monstrum nije oklijevao ni sekunde. Stavio joj je u džep malo vegete, a onda je krenuo u “naplatu”. 

Zaključao ju je u sobu i počeo skidati. Curica, nijema od šoka, stajala je ukipljeno i molila ga da prestane. No muškarcu to nije palo napamet. Rekao joj je da ako bude vrištala, da će joj staviti nešto u usta. Iskoristio ju je. Ona se obukla, otvorila prozor i pobjegla biciklom kući. 

Tada joj je otac još bio živ. Htjela mu je sve ispričati, no majka ju je uvjerila da ne treba. Tada se pakao njezina života nastavio. Morala je ići kod istog susjeda i spavati s njim, a on joj je zauzvrat davao vino, novac..., koje je zatim morala predati majci.

Sve što su dobile davale su majci

Tad je išla u 8. razred. Majka joj je rekla kako će uskoro doći jedan muškarac i kako mora ići s njim jer da nemaju što jesti. Došao je, a ona je morala s njim sjesti u auto. 

Odvezao ju je u neko grmlje uz nasip u blizini hidroelektrane. Spustio je sjedalo i prisilio je na seks. Dao joj je novac. To je tek drugi odvratni monstrum u dugačkom nizu...

Sljedeće godine majka ju je poslala kod trećeg muškarca, koji ju je polegao na deku na pod i iskoristio. Dao joj je zamrznuto pile koje je predala majci. Četvrti je uslijedio uskoro... 

Morala je ići k njemu u kuću i redovito imati spolne odnose. Nekad je dobila po 40 kuna, nekad po 100. Napunila je 17 godina, a pojavila se još jedna mušterija. On ju je autom vozio u šumicu nedaleko od kuće.

Rodila troje djece, očevi su nepoznati

"Nekad su mi davali 20, nekad 30 kuna, ponekad 200. U džepu nisam imala prebijene kune, sve mi je uzimala. Ostala sam trudna prvi put, ne znam s kim, i mjesec dana prije 18. rođendana rodila sam prvo dijete. Nakon godinu dana drugo, a dvije godine kasnije i treće. Svima su očevi nepoznati i ne znam čija su. Nastavila sam ovo sve raditi samo zato što me ucjenjivala da će mi oduzeti djecu, koju jako volim", kaže otirući suze i dodaje:

"Svi smo spavali u jednoj sobi, na istom krevetu na kojem je majka spolno općila s mnogim muškarcima. Svaki put je dolazio drugi ili je ona odlazila njima. Bože, isplakala sam suza za cijelu cisternu i samo želim da ovo završi zauvijek", kroz jecaje govori.

Prisjetila se kako je kao mala, prije nego što ju je majka počela prodavati, morala čuvati stražu na vratima ispred majčine sobe dok je ona općila s drugim muškarcima. Otac joj je tad još bio živ. Dok je bio vani, majka je uvijek dovodila razne muškarce. Imala je desetero djece.

Majka ih tukla ako nisu htjele ići s muškarcima

"U moj pakao, prljavštinu koju nikad nisam uspjela saprati, uvukla je i moju mlađu sestru", govori djevojka koja je s 20 godina pobjegla iz sela u kojem su svi bili “gluhi i nijemi”.

Živi u Austriji. Majka je mlađu sestru prvi put poslala mušteriji kad je imala 15 godina. Slala ju je s papirićima na kojima je bila cijena koju je napisala majka.

"Nije me puštala van, tukla me i prisiljavala na spolne odnose iako sam se opirala. No ona je samo govorila: ‘Idi, idi, idi ili ću te prijaviti’. Ti muškarci su ili dolazili po mene ili sam morala ići k njima. To je bilo prestrašno, uvjeti u kojima smo živjele i odrastale. No kao ni sestra, nisam se imala kome obratiti i nisam znala što ću."

Navela je da je majka često bila jako pijana. Slala ju je k “susjedu” i govorila kako nemaju što jesti. Djevojčica nije imala pojma što je tamo čeka. 

Susjedi su morali znati

Morala je otići u neki vrt, gdje ju je čekala “mušterija”. Poput zvijeri kojoj rastu zazubice. Bila je izvan sebe od straha. Odvezao ju je u neku napuštenu kuću i na starome madracu joj uzeo nevinost, djetinjstvo... 

Plakala je i molila, a on je rekao: “Vidiš da nije bilo tako strašno?”. Nakon “završetka” dao joj je grah i novac. Od tada je svake nedjelje morala ići muškarcu kući jer je njegova žena bila na misi u crkvi u Mariji Bistrici. Sve je trajalo od 8 do 8.30. 

Djevojka govori da su je svi vidjeli i da su morali znati da se nešto događa... No nitko, ama baš nitko nije reagirao. A mušterije su se samo množile...

"Kad je otac umro, otišla sam kod najstarije sestre, koja živi u inozemstvu, i sad kad sam čula što se dogodilo, vratila sam se biti podrška trećoj sestri, na kojoj je majka počela provoditi svoj pakleni plan."

Unuke tukla i čupala za kosu

"Rodila sam se sa srčanom manom i uvećanim srcem i uvijek me liječnicima vodio otac. Bilo mi je strogo zabranjeno uzrujavati se, a ona je i to iskoristila kad me podvodila tim muškarcima. Nakon svakog spolnog odnosa nisam mogla prestati plakati i nisam znala kako sa sebe isprati tu prljavštinu", govori plačući i nastavlja:

"Ne samo što nije bila majka, nije bila ni nikakva baka. Mojoj maloj djeci vikala je ‘kurvetino, kravetino’, nerijetko ih čupala za kosu i odgurivala od sebe. Moram li vam još nešto reći", svjedoči treća sestra. 

Dodaje kako je majci znala dati 30 kuna da djeci kupi puding, a ona bi se vratila s litrom ili dvije vina. Njenu agoniju prekinuo je njen nevjenčani suprug, s kojim već tri mjeseca živi u kućici u obližnjem selu, u kojoj smo ih posjetili. 

Iako je biološki otac samo četvrtom djetetu najstarije kćeri, priznao je i ostalih troje. Monstruozna žena uhićena je upravo na temelju njegove prijave.

Nevjenčani suprug joj pokušao pomoći

"Bog mi je svjedok da sam godinama pokušavao iščupati i djecu iz tog pakla, ali nije išlo. Njena majka bila je protiv naše veze, i koliko god pokušavao, uvijek je prijetila da će joj oduzeti djecu, a nisam ih htio ugroziti niti odvojiti od nje. S majkom iz pakla sam se u više navrata posvađao, i to zadnji put kad sam htio spriječiti da mi žena sjedne u auto mušteriji, no pozvala je policiju i prijavila me za obiteljsko nasilje. Upravo ovih dana moram se javiti na sud, a zaista ne bih želio zbog te lažne prijave monstruozne luđakinje ići u zatvor, jer pokušavam sa svojom obitelji normalno živjeti i ublažiti im patnje kroz koje su prošli. Ali prekipjelo mi je zbog mog sina i to više zaista nisam mogao trpjeti", govori nevjenčani suprug. 

Jednog dana slagao je i odveo ženu u Centar za socijalnu skrb, gdje su sve prijavili.

Godinama ih je iz majčine jazbine zla pokušavao spasiti i brat.

"Ona" je prijetila i braći

"Spremao sam se otići od kuće u više navrata, ali nisam zbog sestara, a poslije zbog nećaka i nećakinja. Uvijek sam stajao na stranu svojih sestara kad ih je htjela tući ili zlostavljati, a ona je samo prijetila da će zvati policiju. Sve novce uvijek je trošila samo na alkohol, nikad djeci nije kupila ni čokoladu i bombon. Ja zarađujem za život tako što ljudima odradim neke fizičke poslove u selu, a sestri u kuću nikad ne dođem praznih ruku, uvijek nešto donesem djeci. Katastrofa i horor preblage su riječi za to što nam je radila ta žena, koja je trebala biti naša majka", zaključuje. 

Sve su gledala i druga braća koja su bila prestravljena majke jer im je prijetila na sve moguće načine. Zato su i nemoćne djevojke pristajale na sve. 

Treća, najmlađa sestra je nakon završeta osmoljetke morala ostati kod kuće i čuvati mlađu djecu te, naravno, biti na raspolaganju majčinim mušterijama.

Tako je jednom prilikom, jedan od osumnjičenih, došao po nju u autu i odvezao je u napušteno skladište, vojni hangar u Varaždinu. To je trajalo dva mjeseca, po dva puta tjedno. 

U selu još uvijek nitko ništa ne govori

Nakon seksa s jednim muškarcem dolazio je i drugi te je i s njim morala spavati. On je bio iz Austrije. Čak je nju i sestru jednom prilikom i odveo na putovanje na Kvarner, gdje je također morala imati s njim spolne odnose. 

Nekad je s njima bila još jedna žena, koja je znala za sve to, pa čak i za fotografije maloljetnica u mobitelu. No i dalje nitko nije reagirao. Sve do prošlog tjedna kad je varaždinska policija uhitila majku i još deset muškaraca. Petorica su zadržana u istražnom zatvoru. 

Cijeli ovaj slučaj šokirao je cijelu zemlju. Deset godina pakla i neizrecive muke usred Zagorja. Nevjerojatno je da nitko nije vidio potrebu spasiti djevojčice kojima je ubijeno djetinjstvo, mladost i uništen cijeli život. 

U selu i dalje vlada sablasna tišina te svi okreću glavu, kao da su te djevojčice nekome nešto skrivile, a ne upravo suprotno. Nitko ih nije ni pokušao izvući iz ralja jezive, surove stvarnosti.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.