Life
645 prikaza

Mali i opaki - ovo su prvaci ilegalnih kenijskih borbi!

Dudus Kenija
Instagram/Osborne Macharia
Osborne Macharia stekao je svjetsku slavu serijom fotografija o djedicama reperima iz Nairobija

Ilegalne borbe, krvavi sport bogataša, otkrivene su u Keniji. Glavni grad Nairobi poprište je nezamislivo krvavih scena borbe ljudi patuljastog rasta. Dudus, ženska prvakinja, u ringu je od svoje desete godine. Mangalitos, jedini čovjek koji je osvojio svako prvenstvo, u ring ulazi naoružan lancem privezanim oko noge.

Bar tako ide priča koju je fotograf Osborne Macharia dao svojim izmišljenim junacima patuljastog rasta. 

Više od godinu dana radi na projektu kojim želi patuljaste Kenijce prikazati na jedan drukčiji i neobičan način. "Društvo je smjestilo ljude patuljastog rasta u istu skupinu s invalidima. Htjeli smo promijeniti takve stavove. Htjeli smo ih prikazati kao snažne, energične ljude bogate osobnosti", ispričao je Macharia za CNN.

Joakim Mwangi, predsjednik kenijskog društva osoba niskog rasta (SSSK), kaže da se svakodnevno susreću s diskriminacijom. "Roditelji odbijaju voditi nisku djecu u školu. Čak i na poslu smo diskriminirani, a ne dobivamo ni trunku poštovanja u društvenim okupljanjima", kaže Mwangi.

Svi borci pristali su na sudjelovanje u projektu zbog njihovog rada u SSSK-u i izgleda su bili jako zadovoljni i fotografijama i pristupom fotografa. Modeli su odabrali ime likova, a sve ostalo je nadgledao redovni Macharijin suradnik Kevin Abraham.

MENGO from Visual Craft on Vimeo.

"Abraham i ja smo borili se za taj projekt zato što se činio gotovo nemoguće teškim za provesti", rekao je Macharia.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.