Life
113753 prikaza

Milijunaš, vrhunski sportaš... Objesio se plahtom u zatvoru

1/4
REUTERS
Sa samo 23 godine potpisao je petogodišnji ugovor vrijedan 40 milijuna dolara. Drogirao se anđeoskom prašinom, bešćutno ubijao i tajio svoju homoseksualnost

Amerika je zemlja snova. Za nas male ljude. Hrvate, Balkance, Europljane, ma cijeli svijet. O ostvarivanju svojih snova maštao je i Aaron Hernandez.

Proslavljeni igrač američkog nogometa koji se je ponosio svojim portorikansko-talijanskim podrijetlom. Svoje snove u Americi je ostvario. Ali pod koju cijenu?

Aaron je mogao biti najveća zvijezda u NFL momčadi New England Patriots. Rođen je u Bristolu u Connecticutu, gdje je i odrastao. Američki nogomet počeo je igrati u srednjoj školi Bristol Central High School. Bio je jako uspješan. Nogometnu karijeru nastavio je i tijekom studiranja te je postao zvijezda na Sveučilištu Florida.

Nevjerojatan talent priskrbio mu je petogodišnji ugovor vrijedan 40 milijuna dolara koji je potpisao sa samo 23 godine. Cvjetao mu je i privatni život, Imao je zaručnicu Shanayu Jenkins i kćer. Činilo se kao da ima sve. Ljubav svojega života upoznao je u srednjoj školi. Započeli su vezu, no uskoro su prekinuli da bi se kasnije pomirili, kad je Aaron krenuo na fakultet. Nakon što su obnovili vezu, Shayanna je rodila curicu Avielle, a odmah po dolasku malene na svijet sportaš je kupio i kuću od 650 kvadrata u Massachusettsu za 1,3 milijuna dolara. Iako je izgledalo sve savršeno, danas se o sportašu zna da je bio gay.

O njegovu privatnom životu, osim veze, zna se kako je njegov otac, koji je umro kad je Hernandezu bilo 16 godina, zlostavljao njega, brata i majku. Njegov brat je izjavio kako je Hernandez priznao da je potajno gay.

- Aarona su privlačili muškarci, no veza sa Shayannom bila je potpuno iskrena. Volio ju je i mislio je da je ona njegova srodna duša - rekao je jedan izvor. I bila je. Jedina je ona ostala kraj njega kad mu je bilo najteže. Zbog toga se udaljila i od sestre Shaneah. Zašto? Što može natjerati nekoga da se okrene protiv vlastite obitelji? Ubojstvo. Aaron je ubio zaručnika njegove sestre.

Tijelo poluprofesionalnog sportaša Odina Llyoda pronađeno je 17. lipnja 2013. godine u parku nedaleko od kuće gdje je živio Hernandez. Svega nekoliko dana kasnije, preko medija, mogli smo vidjeti kako policija odvodi Hernandeza iz njegova doma u lisicama. Optužen je za ubojstvo prvog stupnja. Njegova momčad Patriotsi uskoro je otpustila Hernandeza, i to manje od dva sata nakon uhićenja. Uskoro su mu se počeli otkazivati i svi sponzorski ugovori.

Mike Tyson Nasilnici i ubojice Life Monstrumi u kopačkama: Zašto sportaši postaju zločinci?

U međuvremenu su se pojavile i druge optužbe protiv Hernandeza. Alexander Bradley optužio je Aarona Hernandeza da ga je propucao nakon svađe u noćnom klubu. Bradley je izgubio oko, a slučaj je pao na sudu zbog pogrešne papirologije. Otvorili su novi slučaj, a Hernandez i Bradley su se nagodili.

Danas se zna da je godinama konzumirao drogu pod imenom anđeoska prašina koja se koristila kao anestetik na operacijama. Bio je sklon rizičnom ponašanju. Volio je društvo osuđenih kriminalaca. A upravo zbog droge se paranoično bojao da mu je život u opasnosti. Zato je i stalno nosio Glock 45 zakačen za pojas. Hernandez nije bio tipični ubojica kojeg očekujete vidjeti u dokumentarcima. Nije Ted Bundy.

Aaron je potekao iz mješovite obitelji, bio je homoseksualac koji je u djetinjstvu pretrpio brojna zlostavljanja, zlatni dečko američkog nogometa koji mu je zapravo uništio mozak. Otkriveno je kako je Hernandez patio od teškog oblika degenerativnog poremećaja mozga, za koji su karakteristični impulzivno i nasilno ponašanje, ispadi bijesa, paranoja i emotivna nestabilnost. Dokazano je da od tog poremećaja pate sportaši, vojnici i veterani koji su imali konstantnu traumu glave u duljem periodu. Liječnici su rekli da je za Hernandeza utvrđeno da ima najteži oblik bolesti koji su ikad vidjeli kod 27-godišnjaka.

Njegova priča potaknula je maštu autora Jamesa Pattersona koji je objavio studiju o njegovu životu. Nakon nalaza obdukcije obitelj bivšeg sportaša tužila je NFL i Patriotse jer, kako tvrde, i liga i klub znali su da američki nogomet može uzrokovati ovaj poremećaj koji utječe na rad mozga i potiče agresivno ponašanje, a koji se može dijagnosticirati isključivo “post mortem”.

Bostonsko sveučilište nedavno je objavilo studiju u kojoj su pronašli znakove degenerativnog poremećaja mozga na 110 od 111 bivših igrača američkog nogometa. Hernandeza su 2010. godine u četvrtoj rundi drafta uzeli New England Patriotsi, najbolja NFL momčad u povijesti, koja je u Super Bowlu nastupila devet puta osvojivši pet naslova. Hernandez je stigao sa sveučilišta u Floridi, bio je perspektivan “tight end”, pozicija koja je u američkom nogometu hibrid između napadača i krilnog hvatača.

Megan Rapinoe Meghan Rapinoe Life Rat s Trumpom: Nogometašica o kojoj govori cijeli svijet

S Robom Gronkowskijem činio je najdominantniji dvojac lige, prvi koji je postigao najmanje pet polaganja dvije sezone u nizu nastupajući za istu momčad. Hernandez je 2017. nađen mrtav u svojoj ćeliji u zatvoru Souza Baranowski u Massachusettsu.

Objesio se pomoću plahte. Služio je četvrtu godinu doživotne kazne zbog ubojstva poluprofesionalnog igrača američkog nogometa Odina Llyoda, a uhićen je u kolovozu 2013. godine i pola godine kasnije dobio je doživotnu kaznu bez mogućnosti pomilovanja. Na sudu je izjavio da nije kriv.

 • Avatar JenniferWE92
  JenniferWE92 06:20 03.Lipanj 2020.

  Trаžitе udicu s nеznancеm! Sргemni za sve екsрегimentе! ––– w​​w​​w​​.​k​i​s​s​t​​o​​k​​.​​c​​o​​m

 • Avatar BarbaraAO96
  BarbaraAO96 04:39 31.Svibanj 2020.

  Barbara, 37. w​​w︅︆​w​.​l​​o︅︆ve​​x​​x​​.​c​︅︆l​​u​b

 • Avatar LisaEX97
  LisaEX97 08:29 30.Svibanj 2020.

  Vгijеme je da nađete stabilnu djеvojкu. Оvdjе čеkа рunо sаmohrаnih dаmа – w​​w​​w​​.​k​i​​s​s​t​​o​​k​​.​​c​​o​​m