Life
4329 prikaza

Milijunaš ubojica kojeg svi traže skriva se u Crnoj Gori?

Richard Wall, milijunaš iz SAD-a osumnjičen za tri ubojstva
1/5
lasd.org
Policija je uvjerena da se skriva u Crnoj Gori, ali još nije tražila pomoć Interpola

Ima 64 godine, što po bankovnim računima, što u tvrtkama i nekretninama, posjeduje milijune dolara, a svejedno bi se malo tko s njime mijenjao. Američki mediji o Richardu Wallu pišu da je za njim pokrenut međunarodni lov, iako Interpol na svojim stranicama još nije objavio međunarodnu tjeralicu. Sumnjiče ga da je organizirao tri ubojstva, te da se, navodno, trenutno skriva negdje u Crnoj Gori, državi s kojom SAD nema sklopljen sporazum o izručenju traženih osoba.

Policija Los Angelesa navodi da su povod ubojstvima poslovni i pravni sukobi. Prvi u nizu ubijenih bio je David James Vargas, tada 53-godišnjak, koji je Wallu dugovao najmanje 100.000 dolara i upravo se spremao pokrenuti vlastiti obrt s iznajmljivanjem limuzina i eskortom. Njega su pronašli mrtvog 20. svibnja 2008. u njegovom stanu u Las Vegasu, a koliko god policija nije odavala detalje ovog ubojstva, navodi se da postoje sličnosti između njegove smrti i smrti ostale dvojice.

Drugi ubijeni je kalifornijski odvjetnik Jeffrey Tidus koji je ubijen 7. prosinca 2009. hicem u stražnji dio glave ispred svoje kuće u četvrti Rolling Hills. Još 2005. Hillov prijatelj, također odvjetnik, Christopher Gruys ušao je u sudski spor s Tidusom težak 11 milijuna dolara. Tidus je tada prijavio da mu je Gruys prijetio, i to vrlo konkretno, a koju godinu poslije Tidus je na sudu izborio onih spornih 11 milijuna dolara.

Najinteligentnije serijske ubojice Kanibal Life "Deset godina sam lovio najvećeg serijskog ubojicu u državi"

Bila je riječ o tome da je Tidusov klijent tvrdio da je Wall pokušao izbjeći vratiti novac koji je dugovao, i to tako što je novac tajno kanalizirao kroz Gruysove poslove. Usto, Gruys je Hillu bio vjenčani kum. Danas je Tidus već osam godina mrtav, a Hill se skriva u Crnoj Gori s druge strane Atlantika.

Američki mediji pišu i o ubojstvu Juana Gabriela Ramirez-Mendeza (35), kojega su dvojica očito plaćenih ubojica usmrtila 26. veljače 2011. pred njegovom vlastitom djecom, sedmogodišnjom kćeri i dvogodišnjim sinom ispred njihovog obiteljskog doma. Mogući motiv u njegovom slučaju jest to što je on, dok je još radio u pogonu za jednu Wallovu tvrtku, 2009. tužio svog poslodavca u ime radnika za što im ovaj nije isplaćivao prekovremene radne sate i što im nije dopuštao pauzu.

Tužbu je sud riješio u korist radnika u prosincu 2010., ali tri mjeseca prije ubojstva, tako da Ramirez-Mendez nikada nije vidio novac koji je zaradio. Multimilijunaš definitivno nije optužen još za ništa, zasad ga se vodi samo kao "osobu zanimljivu u kontekstu istrage", ali je jasno da ga policija sumnjiči kao organizatora ovih ubojstava.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.