Life
16071 prikaza

Najdeblji na svijetu: Ima 500 kg, šest godina se nije pomaknuo

Juan Pedro Franco
Screenshot Youtube
Ne pomogne li mu tretman, mladića će u skoro vrijeme ubiti pretilost

Juan Pedro Franco iz meksičkog Aguascalientesa šest je godina vezan za svoj krevet s punih 500 kilograma koji ga pritišću. Taj, danas službeno najdeblji muškarac na svijetu, već u dobi od šest godina je težio punih 65 kilograma, a stvari su od tada krenule samo na gore.

Sa 17 godina Juan je imao nevjerojatnih 228 kilograma, a nakon toga je doživio prometnu nesreću u kojoj je polomio nekoliko kosti, što ga je prisililo na ležanje. Upravo tu nesreću Juan smatra prekretnicom, kad su se počeli gomilati i ostali kilogrami.

Do 31 godine udvostručio je svoju težinu te dogurao do brojke 500 kilograma na vagi - iako na nju više nije mogao ni samostalno stati. Njegova obitelj je tek nedavno potražila liječničku pomoć, napokon shvativši kako će Juan ubrzo završiti u lijesu ako ne smršavi. 

Prvo što su napravili je bio medijski apel, a Juan priznaje kako je od tada, u razdoblju od samo četiri mjeseca, nabacio dodatnih 95 kilograma.

Morat će učiti hodati

Liječnik Jose Antonio Castenada primio je njegov slučaj te naručio posebno opremljena ambulantna kola kako bi se Juana uspjelo izvući iz kreveta i prebaciti u bolnicu. Sad ga očekuje liječnička procjena u kojoj će se stručnjaci usuglasiti oko toga što se može napraviti te hoće li moći ikada više normalno hodati.

- Radujem se ideji normalnog kretanja, doista to želim - izjavio je Juan.

Dr. Centeno je rekao kako će u bolnici morati ostati minimalno šest mjeseci, a prisiljavat će ga na ponovno korištenje njegovih mišića, što će po svoj prilici biti bolno, teško i zahtjevno.

Tek šačica pacijenata te težine uopće se može kretati, objasnili su liječnici koji u ovakvom načinu života vide recept za brzinsku smrt.

Bio je i deblji od njega

Maneul Uribe, također Meksikanac, prije svoje smrti 2014.  bio je službeno najdeblji čovjek na svijetu. Umro je u dobi od 48 godina s čak 557 kilograma.

Psiholozi tvrde kako se u korjenu ovakve morbidne pretilosti može kriti i početna hormonalna neravnoteža, ali ona ne može biti opravdanje za toliku kilažu. Riječ je o tome da, nakon što se udebljaju, ovakvi ljudi obično obole i od depresije zbog čega postaju inertni i apatični, a hrana im služi kao jedina radost i utjeha.

Pogledajte video:

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tomo 23:10 17.Studeni 2016.

    Jos u djetinjstvu je jeo prekomjerno pa mu se zeludasc razvukao a tako je nastavija do danas pa i bolje da umre nego da se pati sa 500 kilograma