Life
32475 prikaza

Najgora petlja na svijetu - izgubit ćete se bez navigacije

Prometna petlja
Thinkstock
Trebalo im je osam godina, ali napokon su otvorili najkompleksniju cestovu petlju na svijetu

Čak pet razina ima nedavno izgrađena petlja koja više liči na tanjur pun špageta, piše AFP. Dovršena nakon osam godina gradnje, petlja Huangjuewan dovršena je prošlog tjedna u blizini grada Chongqinga na jugozapadu Kine.

Betonski labirint ima čak pet slojeva prometa, a najviši je na 37 metara iznad zemlja, dok čak 15 rampi prevozi automobile tim labirintom u osam smjerova. Brojke su to od kojih boli glava, ali kako su ispričali lokalni dužnosnici, bili su prisiljeni na tako kompleksnu gradnju zato što su morali spojiti najvažnije dijelove grada.

Društvene mreže su, naravno, čitavu situaciju okrenule na šalu. "Stići ćeš u Chongqing s danom zakašnjenja, ako promašiš svoj izlaz", napisao je jedan od komentatora na Weibu. "Moj GPS mi je rekao da ga ostavim na miru i idem kamo god želim", odgovorio je drugi.

Jedan vozač bio je znatno pomirljiviji i rekao je: "Huangjuewan, legendarni most u osam smjerova i na pet katova. Prošao sam ga bez GPS-a i nisam se izgubio".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.