Life
33848 prikaza

Najluđa obitelj ikad - gdje su danas?

Charles Manson
Youtube
Ubijali su ljude, bili uvjereni da će prouzročiti međurasni rat i osuđeni su zbog brutalnih ubojstava

Šezdesete godine prošlog stoljeća obilježile su velike društvene promjene, ali i raširena upotreba psihodeličnih droga. Sve to je stvorilo savršene uvjete za obitelj Charlesa Mansona koja je ubijala ljude po Los Angelesu u nadi da će započeti međurasni sukob. Manson, glavni i odgovorni, nije osobno ubijao nego je prepustio to svojim sljedbenicima. Mnogi su završili u zatvoru, a evo gdje su danas.

Mansonova "obitelj" bila je zapravo šačica mladića i djevojaka u dvadesetim godinama, a svi su bili zainteresirani za psihodelične droge. Manson ih je uspješno zaveo i na kraju su svi se udaljili od svojih obitelji i izolirali se na jednom ranču u južnoj Kaliforniji. Na kraju su, pod Mansonovim vodstvom, ubijali ljude.

Fatalne žene Patricia Krenwinkel, Leslie Van Houten i Susan Atkins zajedno s Charlesom Watsonom i Bruceom Davisom osuđene su zbog ubojstava bogataša u Kaliforniji pod Mansonovom naređenju. Bili su uvjereni da će neizbježni međurasni rat dovesti Mansona na čelo SAD-a.

Patricia Krenwinkel

Patricia Krenwinkel | Author: Wikipedia Wikipedia

Krenwinkelica bila je jedna od daleko najpoznatijih kultistica u Mansonovoj obitelji. Osuđena je za ubojstvo bogate nasljednice Abigail Folger. Abigail je toliko puta izbodena nožem da je policija mislila da je bijela spavaćica zapravo bila crvene boje. Osuđena je za sedam ubojstava, a u zatvoru se udaljila od Mansonovih i potpuno okrenula svoj život. Završila je fakultet, postala je članica anonimnih udruga za liječenje od alkoholizma i ovisnosti o drogama i postala je legenda zatvorskog sustava zbog dobrotvornog rada. Uzorna je zatvorenica, ali već 13 puta joj je odbijeno oslobađanje. Trenutačno je zatvorenica s najviše "staža" u kalifornijskim zatvorima, piše portal All Day.

Leslie Van Houten

Isječak iz razgovora Leslie van Houten s Larryjem Kingom | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Imala je tek 19 godina kada je ušla u Mansonov svijet. U njihovoj maloj zajednici postala je poznata po konzumiranju LSD-a do te mjere da više nije znala što je stvarno, a što nije. Zbog toga je postala savršen kandidat za ubojstva. Korištenje droga je rezultiralo ponavljanjem suđenja, ali još uvijek je u zatvoru. Više od 20 puta je tražila pomilovanje, ali je svaki put odbijeno. U travnju 2016. godine čak je i preporučeno pomilovanje, ali kalifornijski guverner Jerry Brown uložio je veto tako da ona i dalje ostaje iza rešetaka. U zatvoru je pokazala žaljenje zbog svojih postupaka, a tek 2018. godine će se ponovno razmatrati njeno puštanje na slobodu.

Susan Atkins

Isječak intervjua sa Susan Atkins | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Atkinsova je bila jedna od najodanijih pripadnica kulta. Mansona je obožavala do te mjere da je govorila da je on Isus. Osuđena je za ubojstva Garya Hinmana, Sharon Tate, Lenoa i Rosemary LaBiance. Iza rešetaka je i umrla, ali us međuvremenu se čak dva puta udala.

Lynette Fromme

Isječak intervjua s Lynette Fromme iz 1987. godine | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Ona nije ubila nikoga dok je Manson bio na slobodi, ali tijekom suđenja Mansonu i ostalim kultistima redovito je prosvjedovala ispred sudnice. Na kraju je uhićena zbog pokušaja atentata na predsjednika Geralda Forda. Odslužila je 34 godine u zatvoru, ali je cijelo vrijeme bila odana Mansonu. 2009. je puštena na slobodu i otad joj se gubi svaki trag.

Linda Kasabian

Isječak intervjua Linde Kasabian iz 1988. godine | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Linda je bila jedna od rijetkih kultistica koja je izbjegla suđenje i na kraju je čak svjedočila protiv ostalih pripadnika Mansonova kulta. Godinama se držala daleko od očiju javnosti, a tek 2009. godine je ispričala svoju priču. Ispostavilo se da je uspjela voditi relativno normalan život te da je imala četvero djece nakon suđenja Mansonu.

Mary Brunner

Mary Brunner - kolaž fotografija | Author: Wikipedia Wikipedia

Ona je bila jedna od prvih članica Mansonove obitelji i jedna od rijetkih koja je dobila dijete s Mansonom. Iako je imala značajan utjecaj na ubojstva i zločine, nije joj suđeno zbog ubojstava zato što je tada već bila u zatvoru zbog korištenja ukradene kreditne kartice. Uhićena je na dan brutalnih ubojstava, ali je na kraju puštena iz zatvora. Međutim, nakon izlaska na slobodu se udružila s nekim drugim kultistima i ukrali su nekoliko komada vatrenog oružja. Kada ih je policija uhitila ispostavilo se da je i dalje odana Mansonu. Kultisti su htjeli oteti zrakoplov i ubijati taoce sve dok vlasti ne bi pustile Charlesa na slobodu. Osuđena je na 20 godina i puštena je na slobodu 1977. godine otkad je nestala s lica Zemlje.

Afton Elaine Burton

Afton Elaine Burton i Charles Manson | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Usprkos svim brutalnim ubojstvima i okrutnom iskorištavanju sljedbenika, Manson i dalje privlači neke ljude. Sada tridesetogodišnja Afton Elaine Burton javno je obznanila svoju ljubav prema Mansonu prije dvije godine. Par je tražio dozvolu za brak 2014. godine, ali se nikad nisu vjenčali. Elaine je rekla da imaju ozbiljne planove za brak, ali Manson je rekao da su to gluposti.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.