Life
399 prikaza

Najluđe teorije o Hitleru: Bio je slijepi britanski tajni agent

Hitler drži govor
Thinkstock
Rijetko koja osoba iz prošlosti izaziva toliko pozornosti kao Hitler, stoga nije ni čudo što o njemu postoji mnoštvo mitova

Nacistički vođa jedan je od najvećih monstruma svih vremena koji je imao vrlo poremećenu ideju kako bi svijet trebao izgledati. 

S obzirom na to na što je sve bio spreman, nije nimalo čudno što su se tijekom vremena o njemu proširile priče koje graniče sa zdravim razumom, no u koje su mnogi skloni povjerovati jer je riječ o Adolfu.

Evo nekih od najčudnijih teorija u koje su mnogi povjerovali:

1. Tragao je za Svetim gralom

Prema nekim teorijama, moguće je da je bio u tajnoj potrazi za Svetim gralom. Poslao je svoje vojnike u potragu za pločom koja je nedostajala s Gentskog oltara, jer je mislio da se na njoj nalazi mapa koja pokazuje gdje se krije gral. Sveti gral se smatra izvorom natprirodnih moći, pa mnogi smatraju da je pomoću njega Hitler želio postati besmrtan.

2. Posjedovao je svemirski brod

3. Imao je koloniju u svemiru

4. Nije počinio samoubojstvo nego je pobjegao

Najčešće se spominje da je pobjegao u Argentinu, gdje je bio u vezi s crnom ženom. Navodno postoji i fotografija njegovog tijela - nastala nakon što je umro od starosti. 

5. Bio je Židov

Ne zna se tko mu je bio djed, a budući da mu je baka radila kod bogatih Židova postoje teorije da je ostala u drugom stanju dok je tamo radila. DNK test iz 2010. godine nije dao definitivan odgovor, pa ova teorija i dalje nije službeno opovrgnuta.

6. Bio je dobar čovjek

7. Bio je ovisan o amfetaminu

Bio je nasilnik, pun mržnje i djelovao je neustrašivo, pa određene teorije tvrde da je bio ovisnik o amfetaminima. Za ovakve teorije postoje i brojni dokazi.

8. Bio je vrag

9. Bio je slijep

10. Vjerovao je u alkemiju

Moguće je da je Hitler odobrio projekt od kojeg je čovječanstvo odustalo još u Srednjem vijeku. Jedan od visokopozicioniranih nacista poznavao je znanstvenike koji su tvrdili da mogu pretvoriti pijesak u zlato. Nije poznato koliko je Hitler vjerovao u ove tvrdnje prije nego su se pokazale netočnima.

11. Bio je milijarder

Mnogi misle da je Hitler je u tajnosti bio milijarder. Ne samo da je bio prebogat nego je i izbjegavao plaćanje poreza, a njegovo bogatstvo se danas nalazi na nepoznatoj lokaciji. Postoje brojne teorije o toj lokaciji, ali se i dalje ne zna je li blago uopće postojalo.

12. Bio je pravi James Bond

Prema nekim teorijama, Hitler je bio tajni agent britanske tajne službe. 

13. Bio je meta atentata

"Operacija Valkira" nije samo film s Tomom Cruiseom. Radnja ovog filma temelji se na teoriji da je postojala urota da se izvrši atentat na Hitlera, koji je, naravno, propao.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.