Life
481 prikaza

Najmlađi čovjek koji je obišao sve države svijeta preporučuje što posjetiti

Gunnar Garfors
Instagram
Norvežanin Gunnar Garfors je najmlađa osoba koja je proputovala sve zemlje svijeta, svega nekoliko dana prije 37. rođendana

Gunnar Garfors je krenuo na put zbog oklade, a nije morao čak ni dati otkaz na poslu jer je cijelo vrijeme radio na laptopu dok je putovao. Odlučan da 'odradi' izazov, završio je putovanje posjetom Zelenortskoj Republici, 600 km udaljenom od najzapadnijeg dijela afričke obale, 2013. godine.

Gunnar je pisao blog o svojim dogodovštinama, te je objavio i knjigu o putovanju, a danas je sretan što može podijeliti savjete svim putnicima koji žele vidjeti svijet, piše Business Insider

Također, nakon silnih putovanja nije ih se zasitio jer se upravo vratio u Europu nakon što je obišao 22 američke države u 24 sata, što je još jedan svjetski rekord. 

Gunnar Garfors | Author: Instagram Instagram

Tako je preporučio i 12 država za koje smatra da bi ih svi ljubitelji putovanja trebali posjetiti, a na prvi pogled je jasno da nije riječ o najčešćim turističkim odredištima:

1. Rumunjska

2. Madagaskar 

3. Island

4. Vijetnam

5. Kirgistan

6. Kiribati

7. Novi Zeland

8. Nikaragva

9. Sijera Leone

10. Dominika

11. Norveška

12. Urugvaj 

Gunnar Garfors | Author: Instagram Instagram
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.