Life
179 prikaza

Najpopularniji turistički vodič na svijetu preporučuje Dalmaciju

Lonely planet
The Wandering Angel/Flickr
Lonely planet za ovu je godinu na Mediteranu preporučio samo tri, uvjetno rečeno četiri odredišta, ali je jedno od njih sjeverna Dalmacija

Lonely Planet, planetarno popularni vodič za turiste i vagabunde po svijetu, objavio je za 2016. godinu svoju listu top 10 odredišta za turistički posjet po Europi, među kojima je i sjeverna Dalmacija. Hrvatski dio Mediterana Lonely Planet stavio je na 10. mjesto, opisavši superlativima Velebit sa svojim nacionalnim parkom i zaštićenim područjima, pogledom na more, kulturnom i povijesnom baštinom Zadra i okolice, te mnogočime drugim.

Svojim je fanovima Lonely Planet osim Dalmacije na Mediteranu preporučio još samo Extremaduru u Španjolskoj, koja je zapravo smještena u kontinentalnom dijelu te zemlje, zatim grčki Peloponez, te Veneciju. Bolju preporuku hrvatski turizam teško da je mogao dobiti na samom otvaranju turističke sezone.

Riječ je o kultnom vodiču koji je od 2011. do 2014. prodao 120 milijuna primjeraka svojih vodiča za turistička odredišta po cijelom svijetu. 2014. godine je, također ilustracije radi, prodao i 11 milijuna primjeraka svojih aplikacija s turističkim vodičima.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.