Life
240 prikaza

Najuspješniji bjegunac svih vremena - povezao plahte i pobjegao iz zatvora

Ruke zatvorenika
Thinkstock
Jedan britanski zatvorenik je prije 60 godina pobjegao u Irsku i još uvijek nije pronađen

Unatoč tome što ga desetljećima pokušavaju pronaći, John Patrick Hannan je uspješno u bijegu već 60 godina, te drži rekord bjegunca koji je najdulje u bijegu.

U vrijeme bijega imao je 22 godine i nalazio se u Verne zatvoru nakon što je osuđen na 21-mjesečnu kaznu zbog krađe automobila i napada na dvojicu policajaca 1955. godine.

No Hannan je uspio pobjeći sa zatvorenikom s kojim je dijelio ćeliju - Gwynantom Thomasom - tako što su zavezali više plahti i spustili se niz njih kroz prozor. 

Nakon toga su provalili na obližnju crpku gdje su ukrali kapute, nekoliko piva i cigarete, prije nego su pobjegli na otok Portland 

Thomas, koji je u to vrijeme također imao 22 godine, uhićen je 16 sati kasnije u blizini Dorchestera, nakon što je dvojac uočio jedan vozač kamiona.

Hannan je pak uspješno izbjegao policijski lov, unatoč policijskim zasjedama po cijelom području.

Vjeruje se da se nekako domogao Irske (u kojoj je rođen) i da se tamo skrasio.

1998. godine policija iz Dorseta mu je uputila apel da se preda i da im se direktno javi, no, naravno, nisu dobili odgovor.

Glasnogovornik policije iz Dorstea izjavio je da više ne tragaju aktivno za Hannanom, no i da bi i dalje cijenili bilo kakve informacije o njegovom boravištu, piše Daily Mail.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.