Life
7336 prikaza

Obamina tajna: Lud od ljubavi dva puta prosio bjelkinju

Barack Obama
1/2
REUTERS
Čini se kako Barack Obama nije bio tako zaljubljen u Michelle od njihovih početaka

Barack Obama dva puta je prosio ženu koja nije bila Michelle, a čak i kad je upoznao svoju buduću suprugu nastavio se viđati sa ženom koja je za njega bila "fatalna".

Riječ je o Sheili Miyoshi Jager, koja se gotovo uopće ne spominje u biografiju koju je napisao sam Obama "Dreams of my father", no njena se uloga u životu bivšeg predsjednika detaljno analizira u knjizi "Rising star" Davida J. Garrowa.

Iako američka, pa i svjetska javnost doživljava brak i ljubav Baracka i Michelle primjerom za kojim bi se svi trebali voditi, čini se kako Barack nije bio tako zaljubljen od njihovih početaka, jer je očajnički patio za bjelkinjom Sheilom. Ona je imala veliku ulogu u njegovom mladenačkom životu i pitanje je da li ju je ikad prebolio, smatra Garrow.

Barack i Michelle Obama | Author: Instagram Instagram

Sheila i Barack su bili jako zaljubljeni sredinom 1980-ih, kad su zajedno živjeli u Chicagu. Njihova se veza produbila, a Barack je počeo spominjati brak.

No, na put njihovoj ljubavi stali su Sheilini roditelji, govoreći im da su premladi za tako nešto. Sheila je tada imala 23, dok je Obama imao 25 godina.

Ostali su zajedno, no nisu se oženili, a Sheila je u to doba počela primjećivati Barackovu nepresušnu potrebu za pažnjom i divljenjem, koja ju se sve više počela smetati. Ona danas ima 53 godine te radi kao profesorica na Sveučilištu Oberlin u Ohiou te je ispričala piscu biografije Garrowu kako je Barack odjednom postao izuzetno ambiciozan.

Nije htio odustati od nje

Barack i Michelle Obama | Author: Ovberlin College Ovberlin College

Sheila, čije je porijeklo nizozemsko-japansko, počela se premišljati oko budućnosti njihovog odnosa, a u doba kad je Barack završavao pravo na Harvardu, veza je jedva egzistirala. No, Barack je bio zaljubljen te nije mogao zamisliti svoj život bez nje.

Odlučio se na očajnički potez - zaprosio ju je drugi put. Ponovno ga je odbila, jer je smatrala kako je to samo privremeni spas za odnos koji će se ionako raspasti.

Njeno drugo odbijanje presudilo je vezi te su prekinuli. Obama je za vrijeme odrađivanja pravnog staža upoznao Michelle Robinson te se par počeo viđati, iako Sheila tvrdi kako su se oni i dalje povremeno nalazili.

Barack i Michelle Obama | Author: Instagram Instagram

No, nakon što se par oženio 1992., prestali su se viđati te su ostali u kontaktu isključivo rijetkim telefonskim pozivima. Obame nisu komentirale navode u knjizi Rising Star.

I druga je žena tvrdila kako je Barack zaljubljen sam u sebi

U još jednoj Obaminoj biografiji koju je napisao dobitnik Pulitzera David Maraniss, navodi se kako je Barack ranije bio u odnosima s još dvije bjelkinje - Alexandrom McNear i Genevie Cook, koje su ga obje optužile da je narcisoidan.

Cook, koja je bila u ljubavnoj vezi s Obamom prije Sheile Jager, rekla je kako joj se Barack žalio da se osjeća kao "uljez jer u sebi uopće nema osjećaj da je crnac te da ne vjeruje kako će ikad upoznati Afroamerikanku s kojom bi se osjećao dobro".

Barack i Michelle Obama | Author: Instagram Instagram

Ona je naposljetku prekinula vezu jer je Barack bio previše usmjeren na sebe, nedostajalo mu je spontanosti i sve je radio kako bi ispunio samo vlastite ambicije.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.