Life
653 prikaza

Odbili joj dati zatvorenu Coca Colu jer je muslimanka?

Tahera Ahmad
Facebook
Tahera Ahmad neugodnost je doživjela na letu United Airlinesa

Tahera Ahmad, muslimanka sa čikaškog Northwestern Universityja prošloga se vikenda našla na letu United Airlinesa na kojem je doživjela sramotnu neugodnost. Njezina priča iz aviona vrlo se brzo proširila kada je na svom Facebook profilu napisala kako su je zbog toga što je muslimanka diskriminirali.

Tahera je, naime, od stjuardese zatražila limenku Coca Cole. I dobila ju je, ali otvorenu. Zamolila je, kako je napisala, da joj donesu neotvorenu limenku iz higijenskih razloga. No, odbili su rekavši joj: "Žao nam je. Ne možemo vam dati neotvorenu limenku, dakle nema dijetalne Cole za vas".

Istovremeno je putnik kraj nje zatražio neotvorenu limenku piva koju je i dobio. Kada je to vidjela Tahera je ponovno upitala zbog čega ona ne može dobiti isto. 

"Rekla mi je: Nismo ovlašteni davati neotvorene limenke jer ih ljudi mogu upotrijebiti kao oružje u avionu", napisala je Taher odgovor stjuardese. Kada se zbog ponašanja stjuardese obratila za pomoć drugim putnicima u avionu, nije naišla na podršku jer su joj rekli: "Muslimanka si, moraš šutjeti". 

Muslimanski aktivisti na društvenim mrežama nazvali su taj incident "neoprostivim" činom fanatizma dok su korisnici drugih društvenih mreža rekli kako će bojkotirati United Airlines na temelju onoga što je interpetirano kao otvorena diskriminacija. 

Glasnogovornik United Airlinesa Charles Hobart rekao je za Guardian kako pokušavaju stupiti u kontakt s Ahmedovom kako bi "bolje razumijeli što se dogodilo tijekom leta". O ovom su incidentu raspravljali i sa svojim regionalnim partnerom Shuttle America kojega posjeduje Republica Airways.

 Politika Savezne zrakoplovne agencije zabranjuje, pak, nošenje neotvorenih alkoholnih pića, ali, kako prenosi Guardian, ne čini se da imaju striktna pravila "neotvorenih limenki". 

Ahmedova je rekla Chicago Sun-Timesu kako joj se stjuardesa ispričala u svoje, ali i ime drugih putnika. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.