Life
12167 prikaza

Otkrivene tajne fotografije Hitlera kakvog niste vidjeli

Privatni album Eve Braun
1/18
C&T Auctions
Desetljećima su bile skrivene u privatnim rukama i sada su se po prvi put našle dostupne javnosti

Nikad viđene fotografije Adolfa Hitlera uskoro će se naići na aukciji i to više od sedam desetljeća nakon što su prvi put otkriveni u spavaćoj sobi njegove ljubavnice i prve dame Trećeg Reicha, Eve Braun. Fotografije su pronađene u Hitlerovom podzemnom skrovištu u Berlinu nakon pada nacističke Njemačke u travnju 1945. godine.

Privatni album Eve Braun | Author: C&T Auctions C&T Auctions

Nevjerojatne fotografije, gotovo intimne, prikazuju brutalnog diktatora i njegove najbliže suradnike u trenucima opuštanja visoko u bavarskim Alpama. U fotoalbumu nalaze se ukupno 73 fotografije, a pretpostavlja se da je autor bio netko blizak samom Führeru, vjerojatno tjelohranitelj, a postoji mogućnost da je i sama Eva Braun stajala iza objektiva zato što se ne pojavljuje na bilo kojoj fotografiji.

Privatni album Eve Braun | Author: C&T Auctions C&T Auctions

Aukcijska kuća C&T Auctions dat će svima zainteresiranima šansu za kupovinu, a očekuje se da će postići cijenu od oko 18.500 funti, što je oko 160.000 kuna. "Tek rijetki artefakti iz Hitlerovog bunkera su preživjeli i dospjeli na otvoreno tržište, a posebno su rijetki neki s tako jasnim lancem vlasništva", rekao je za britanski Mirror Tim Harper iz aukcijske kuće.

Privatni album Eve Braun | Author: C&T Auctions C&T Auctions

Britanski ratni fotograf Edward Dean ušao je u Hitlerov bunker tek nekoliko tjedana nakon što su sovjetski vojnici osvojili Berlin. Album je prodao jednom privatnom kolekcionaru negdje u osamdesetima da bi kasnije taj, neimenovani, vlasnik albuma odlučio ga prodati. Treći vlasnik, također anonimni, odlučio je iskoristiti usluge aukcijske kuće kako bi ga prodao na otvorenom tržištu.

Privatni album Eve Braun | Author: C&T Auctions C&T Auctions

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.