Donosimo najzanimljivije dijelove sada već legendarnog članka iz New Yorkera koji je proslavio Anthony Bourdaina i otvorio mu put za literarnu karijeru
Dobra hrana je u potpunosti ovisna o krvi i organima, okrutnosti i raspadanju. Ona se temelji na natrijem nakrcanoj svinjskoj masti, smrdljivim sirevima, nježnim prsnim žlijezdama i proširenim jetrama mladih životinja. Ona je prepuna opasnosti - bakterijskih sila govedine, piletine, sira i školjaka. Vaših prvih 207 školjaka mogu vas dovesti u ekstazu, a 208. vas skrši u krevet s temperaturom i povraćanjem, tako je u svom prvom članku naslova "Don't Eat Before Reading" pisao Anthony Bourdain. Taj ga je članak proslavio i udario temelje njegovoj prvoj knjizi "Kitchen Confidential" koja je izašla godinu dana kasnije.
Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude.
Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima.
S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima,
ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.