Life
1289 prikaza

Patrick Stewart otkrio: Marihuanu koristim svaki dan

Patrick Stewart
Lionel Hahn/Press Association/PIXSELL
Poznati glumac dao je potporu upotrebi i istraživanju dobrobiti medicinskog kanabisa u Velikoj Britaniji, koje provodi Oxfordsko sveučilište

Poznati britanski glumac Patric Stewart, kojeg trenutno gledamo u filmu 'Logan', otkrio je kako je dvije godine svakodnevno konzumirao marihuanu kako bi smanjio bolove uzrokovane artritisom. 

Proizvode na bazi kanabisa nabavio je legalno na liječnički recept, koji su mu prepisali doktori u Los Angelesu, piše Independant. - Moj artritis je nasljedan. Moja majka je imala jaki artritis na rukama - ispričao je poznati glumac. 

Koristio je, kaže, sprej, ulje za utrljavanje u bolna mjesta, te je jeo 'kolačiće'. Rado je podijelio i svoje mišljenje o proizvodima.

 - Ulje mi je djelomično pomagalo, no kako je masno bilo ga je teško koristiti preko dana, pa sam ga koristio noću. Oslobađalo me boli i lakše sam zaspao - kazao je. 

Sprej ga je, pak, oduševio i pomagao mu da izgura dan.

Osim što mu je uklonio bol, sprej bi, kaže ostavio lagani peckavi osjećaj na rukama koji mu nije bio neugodan.

 - Uvjeren sam da su mi i ulje i sprej pomogli i olakšali bolest. Sada mogu stisnuti šaku, što nisam mogao na početku terapije - otkrio je Stewart i zaključio da nije imao nikakvih kontraefekata koje primjerice ostavljaju ostali jaki analgetici.

Poznati glumac iznio je svoj slučaj kako bi dao potporu daljnjem istraživanju dobrobiti i upotrebi medicinskog kanabisa u Velikoj Britaniji, koje provodi Oxfordsko sveučilište.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.