Life
663 prikaza

Pet najgorih vrsta kolega koji će vam zabiti nož u leđa

Filmska ilustracija pokazuje kolege u razgovoru
Themoviedb.org
Nekim čudom to ne utječe na njihovu karijeru ili plaću, no daju sve od sebe da bi drugi ispali nesposobno i neorganizirano. Čuvajte ih se

Uz dobre je kolege pravo zadovoljstvo raditi, no ako se na vašem poslu nalaze ljudi koji sabotiraju druge, usporavaju rad, kvare zabavu i dobre odnose - rad može postati noćna mora. Najefikasniji lijek je distanciranje, no da bi to napravili najprije ih treba prepoznati. To su:

1. Mrzitelj

Neki mrzitelji smatraju da je njihov prezir razumna reakcija prema nesposobnim šefovima, a drugi se odupiru naređenjima iz osobnih razloga. Neslaganje pokazuju čestim kolutanjem očima, ali i izravnim suprotstavljanjem. Od njih se poželjno izolirati te odbiti slušati njihove neprestane pritužbe protiv šefova.

2. Samopromotor

Jedan od disfunkcionalnih kolega je i samopromotor, koji u svakom timskom zadatku vidi priliku za napredak. No u potrazi za uspjehom često sabotira kolege. Žestoko ih kritizira, a kad im se netko usudi suprotstaviti, optuže ga za rivalstvo. Uvijek misle da su u pravu i često ih se hvali više nego što zasluže, no zbog takvog ponašanja izgube povjerenje kolega.

3. Bivša zvijezda

Zaposlenici koji se provlače zapravo su bivše zvijezde koje žive od stare slave, pa potkopavaju tim svojom ravnodušnošću jer misle da su se već dokazali. Ostali zaposlenici obavljaju većinu posla, a oni svejedno pokupe zasluge. Umjesto da se kolege stalno žale zbog nepravde, najbolje ih je prihvatiti kakvi jesu i pokušati naučiti nešto od njih.

4. Lijenčina

Tu su i oni koji uvijek imaju izgovor za nerad, poput računalo im se pokvarilo ili smisle priče koje izazivaju sažaljenje kolega, a sve kako bi izbjegli odgovornost. Od takvih kolega najbolje se maknuti te im ne pomagati, čak i ako vam obećavaju da je to zadnji put.

5. Tiranin

Naizgled su jako sposobni zaposlenici, no misle da su nedodirljivi i bolji od ostalih pa nameću svoje ideje i ismijavaju svakoga tko se ne slaže s njima. Prihvatite ono što rade dobro, a ignorirajte sve loše.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.