Life
1422 prikaza

Posmrtnu pripomoć uplaćivala 36 godina, sad joj vratili 800 kn

Umirovljenici
Grgo Jelavic (PIXSELL)
Pa gdje je tu logika? Nešto je tu sumnjivo, smatra Ivica Njegovec iz sela Škriljevca kod Varaždina

Ono što smo imali, to smo i podijelili – brani se Ivan Habunek, predsjednik Udruge umirovljenika Radovan, koji se našao pod paljbom kritika članova koji su i po 20 do 30 godina uplaćivali novac za tzv. posmrtnu pripomoć koja je, nakon što umru, trebala pripasti supružniku ili djeci, za pokriće pogrebnih troškova. Isplaćivalo se od 1500 kuna na više, čak i do 3500 kuna. Blagajna "uzajamne pomoći" funkcionirala je godinama, no sad se udruga, kaže, mora preregistrirati i uskladiti statut ako želi i dalje skupljati novac. I plaćati porez.

Odlučili su da je najjednostavnije rješenje zatvoriti KUP, kako nazivaju "kasu uzajamne pomoći", i članovima podijeliti novac. I eto problema.

"Moja je majka u KUP uplaćivala punih 36 godina, zadnjih 11 po sto kuna godišnje, da bi sad došli iz udruge i dali joj 800 kuna! Pa gdje je tu logika? Nešto je tu sumnjivo", smatra Ivica Njegovec iz sela Škriljevca kod Varaždina, čija je 85-godišnja majka teško bolesna. Kao dokaz uplata prilaže knjižice s pečatima.

Priču o nezadovoljnim članovima Udruge umirovljenika koji se smatraju prevarenima, pročitajte na vecernji.hr.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.