Life
1150 prikaza

Pravi bjegunac iz Shawshanka uhvaćen nakon 56 godina

Iskupljenje u Shawshanku
Castle Rock Entertainment
Frank Freshwaters je posljednjih 56 godina bio slobodan čovjek, iako to nije trebao biti

Na sreću, to više niije slučaj. Danas 79-godišnji bjegunac pronađen je u ponedjeljak, kad je uhićen u Floridi. Freshwaters, koji je živio pod pseudonimom William Harold Cox, trenutačno je zatvoren u okružnom zatvoru u Brevardu dok čeka izručenje u Ohio.

Mnogi nisu vjerovali da će ikad doživjeti ovakav završetak priče koja uključuje praćenje Freshwatersa kroz mnoge države SAD-a, u kojima je radio različite poslove pod brojnim pseudonimima tijekom više od pola stoljeća.

Frank Freshwaters | Author: Youtube Youtube

A bijeg je počeo neko vrijeme nakon što se Freshwaters izjasnio krivim za ubojstvo u prometnoj nezgodi 1957. godine u Ohiu. Iako je prvotno dobio tek uvjetnu kaznu, 1959. je osuđen na 20 godina zatvora, zbog kršenja uvjetne kazne, u popravnom domu Ohio State. Riječ je pak o mjestu koje može djelovati poznato ljubiteljima filmova, pogotovo onima koji su gledali 'Iskupljenje u Shawshanku'. 

Naime iako je film iz 1994. godine sniman po knjizi Stephena Kinga koji je priču smjestio u Maine, velikim djelom je snimljen upravo u ovom popravnom domu. Danas čak postoje i ture na kojima možete vidjeti ključne lokacije iz filma - kao što je ured upravitelja zatvora, soba za odbor za uvjetno puštanje, 'dvorište' i tunel za bijeg.

Glavni lik u filmu, Andy Dufresne, kojeg glumi Tim Robbins, bio je miljenik upravitelja Shawshanka i zatvorskih čuvara, što nalikuje Freshwatersovom slučaju, koji je brzo nakon dolaska pridobio naklonost zatvorskih službenika.

Iskupljenje u Shawshanku | Author: Castle Rock Entertainment Castle Rock Entertainment

Zahvaljujući tom povjerenju, prebačen je na mjesto koje se naziva 'počasna farma', odakle je pobjegao bez većih problema. Iako je Dufresneu trebalo skoro 20 godina da iskopa put iz zatvora, Freshwaters je uspio pobjeći vlastima nakon svega sedam mjeseci, a nikad nisu javno otkriveni detalji kako je to točno učinio.

CNN-ovi pokušaji da dođu do nekih Freshwatersovih članova obitelji u Ohiu, ali i eventualno novih potomaka u Floridi, prošli su bezuspješno. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.