Life
2372 prikaza

Razvod stoljeća: "Samo za odjeću mi godišnje treba milijun"

Christina Estrada
Press Association/PIXSELL
Bivši top model Christina Estrada razvodi se od supruga, saudijskog milijardera, a njezini zahtjevi premašili su sva očekivanja

S jedne strane kada pomislite koliko ljudi žive od danas do sutra, često bez kune i osnovnih potrepština, iskaz bivšeg supermodela Christine Estrade na londonskom sudu u utorak o tome kako je težak njezin život superbogate žene zvučao je apsurdno, možda čak i uvredljivo.

S druge strane, njezin iskaz je čak i fenomenalan.

Christina Estrada | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL

"Ja sam Christina Estrada. Bila sam svjetski top model i oduvijek sam živjela na visokoj nozi. Na to sam se navikla", rekla je.

A na kakav je to život navikla: od bivšeg supruga, Walida Juffalija, saudijskog milijardera traži 262 milijuna dolara kao kompenzaciju za njihovih 13 godina braka.

Na sudu je tražila 73 milijuna dolara za kuću, 1.3 milijuna dolara godišnje za odjeću plus 53 tisuće dolara za kapute od krzna, 146 tisuće dolara samo za haljine najboljih svjetskih dizajnera i 28 tisuća dolara godišnje za cipele.

Juffalijevi odvjetnici tvrde da se bogatstvo njihovog klijenta procjenjuje na 865 milijuna dolara, dok Estradini odvjetnici kažu da je Juffali 'težak' 11 milijardi dolara.

Estrada je odbila 49 milijuna dolara koje joj je Juffali ponudio za razvod, a on se trenutno u Zurichu liječi od raka. Estrada je na sudu počela ridati kada je prepričala razgovor između nje i njihove kćeri koja joj je navodno rekla: "Mama, bit ćemo siromašne."

U nevjerojatnom izlaganju kojeg su svi u sudnici slušali u nevjerici, Estrada je rekla da je pronašla kuću koju želi kupiti nakon razvoda i u kojoj će živjeti, a koja zadovoljava njezine potrebe. Riječ je o nekretnini u elitnom londonskom Eaton Squareu koja košta 73 milijuna dolara za koju traži dodatnih 8.7 milijuna dolara kako bi ju uredila po svojim željama.

Drugu kuću, koja vrijedi 8.7 milijuna dolara je odbila jer bi u njoj morala jedan kat dijeliti s osobljem koje radi za nju.

Ujedno je tražila 37 tisuća dolara za karte za Wimbledon, te 13.300 dolara kako bi mogla ići na godišnji bal kojeg organizira Elton John.

Tu lista njezinih želja ne prestaje. Tražila je dodatnih 5.9 milijuna dolara za kuću za odmor na selu, te nevjerojatnih 454 tisuće dolara kako bi mogla plaćati poslugu. Tu je još i 647 tisuća dolara za dvotjedni najam jahte, 6.439 tisuća dolara kako bi mogla ostaviti bakšiš posadi, 330 tisuća dolara za praznike u Parizu gdje namjerava boraviti u predsjedničkom apartmanu u Ritzu, 99 tisuća dolara za sobu gdje će smjestiti svoju asistenticu, te tisuće dolara za ljetovanje na jugu Francuske, tretmane za ljepotu, luksuzne i obične torbe, mobitele, kreme i sunčane naočale.

Christina Estrada | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL

Estrada na sudu tvrdi da se na sudu bori za sve žene i njihova prava, bez obzira kakav životni stil imale.

Dok su je ispitivali odvjetnici njezinog supruga, Estrada je dala nekoliko prilično fascinantnih odgovora.

"Kažete da vam godišnje treba 55 pari cipela i čizama koje će svake godine koštati oko 80 tisuća dolara. Ne čini li vam se to malo previše novca?", upitali su odvjetnici, a Estrada je odgovorila:

"Ne. One toliko koštaju. To je standard na koji sam navikla."

35 satova koje treba su inače dio skupih kolekcija, a potrebni su joj jer "ovisi što nosi na sebi i moraju odgovarati uz njezinu odjeću".

Za zabavu godišnje traži 16 tisuća dolara, što je vjerojatno vrlo umanjena cifra, jer je navela da joj je to potrebno kao bi mogla otići u Pariz pogledati La Traviatu i slično.

Juffalijevi odvjetnici su istaknuli kako su njezini zahtjevi pretjerani i naveliko nadilaze ono što joj pripada.

No, Frances Hughes, koja zastupa Estradu i koja je jedna od najboljih odvjetnica za brakorazvodne parnice u Velikoj Britaniji u priopćenju je navela kako Juffalijev odvjetnički tim želi poniziti Estradu, te kako je 262 milijuna dolara koje traži samo kap u moru bogatstva kojeg Juffali ima.

Razvod je inače zatražio Juffali 2012. godine kada je odlučio oženiti 25-godišnju libanonsku tv voditeljicu, u vrijeme dok je još bio u braku sa Estradom, ali po zakonima Saudijske Arabije i taj je brak potpuno legalan.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.