Life
15408 prikaza

Salmonela: Što morate znati

Jaja
Dusko Jaramaz (PIXSELL)
Iz hrane koju svakodnevno konzumiramo ne prijeti nam samo salmonela već i druge bakterije

Koliko je ono što jedemo ispravno, a dosad su nam prešućivali s blagoslovom mjerodavnih institucija, najbolje pokazuju jučerašnje brojke Ministarstva poljoprivrede. Od 2191 uzorka na mikrobiološke kriterije sigurnosti hrane, koje je u maloprodajnim i objektima za preradu mesa u 2015. uzela veterinarska inspekcija, na salmonelu je pretražen 1121 uzorak, od kojih je 18 bilo pozitivno – devet u mesu peradi, sedam u mljevenom mesu i dva u mesnim pripravcima.

Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude. Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima. S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima, ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.