U zamrzivaču se stvara led zbog hladnog zraka koji izvlači vlagu iz namirnica koje skladištite u njemu.
Taj hladan zrak ne može pak zadržati vlagu kao topli, pa se ona skuplja na stijenkama i ladicama, te se pretvara u led. I tako s vremenom imate sve manje prostora za hranu, jer se skuplja sve više leda.
No postoji načina kako to možete izbjeći. Prvo trebate koristiti ulje. Naime, ako zamrzivač premažete uljem, ono će onemogućiti stvaranje leda. Doduše, i dalje ćete se susresti s vlagom.
Nje ćete se pak riješiti ako uvijek dobro zatvorite sve namirnice koje spremate u zamrzivač.
Bilo bi savršeno kad biste koristili vrećice sa zip zatvaračem, no ako koristite i obične plastične vrećice, pazite samo da prije spremanja iz njih istisnete sav zrak.
A jedna od opcija su i posude koje se mogu vakumirati, tako da odaberite što vam više odgovara i svakako isprobajte.
I, zapamtite, što manje namirnica imate u zamrzivaču (a velika je šansa za to, ako vam se nataloži led) to više struje on troši, tako da - ako imate poluprazan zamrzivač - stavite u njega nekoliko plastičnih boca vode, kako bi smanjili potrošnju struje.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Sad je to famozni marketinški eco mod. Ima se tu što reći. Ali brate članak. Jao, radije nemojte ništa pisati!
Od svih stvari koje sam ovdje pročitao niti jedna, u biti samo da friz treba očistiti od leda radi uštede energije. Ni spomena o brtvljenju vrata, odmicanju od izvora topline, pa i zračnosti izmjenjivača topline, spuštanju tj dizanju temp. za ... prikaži još!a samo stupanj štedi energiju.
Ja u svome životu nisam pročitao gluplji članak na temu. Dobro ne mora baš biti najgluplji, ali spada u top 5. Ovo je primjer kako da se piše, a ne napiše ništa. Zašto jednostavno niste pitali nekog tko se bavi ... prikaži još! rashladnom tehnikom, ili jednostavno copy/paste, ali neki normalan članak.