Life
878 prikaza

Saudijska princeza u Parizu: "Ubij tog dekoratera kao psa!"

Saudijski kralj Salman
Handout/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Princeza Hassa četiri sata je sa svojim tjelohraniteljem maltretirala i tukla nedužnog čovjeka

Saudijska princeza Hassa, 42-godišnja kći kralja saudijskog kralja Salmana, pobjegla je iz Pariza, pozvavši se na diplomatski imunitet, nakon što su se zapadni mediji raspisali o njenom navodnom nagovaranju tjelohranitelja da ubije njenog dekoratera. 53-godišnji slikar i dekorater prošlog je tjedna upravo završavao uređenje njenog stana u Parizu, te je stao fotografirati.

U tom trenutku naišao je tjelohranitelj, udario ga u glavu i potom navodno stao dalje tući. Dekorater je prijavio da mu je ovaj skupa svezao ruke i noge, da je uto stigla i princeza i vikala: "Ubij tog psa! On ne zaslužuje živjeti!" Maltretiranje se odužilo čak četiri sata, da bi naposljetku dekorater morao izljubiti princezina stopala prije nego što su ga izbacili. Princeza naposljetku nije završila na policiji, zbog diplomatskog imuniteta, ali jest zaglavio tjelohranitelj.

Pred policajcima se branio da je poduzeo "samo najnužije mjere kako bi ga spriječio". Tjelohranitelju prijeti kazneni progon zbog toga što je dekoratera tukao, odnosno nanio mu ozljede, kao i zbog otmice te nagovaranja na otmicu. Princeza Hassa bint Salman bin Abdulaziz Al-Saud u pariškim je apsolutno elitnim krugovima poznata kao čest gost u gradu, te po životu multimilijunaša, što ona svakako i jest. Nijednom britanskom ni francuskom mediju Veleposlanstvo Saudijske Arabije u Francuskoj nije se očitovalo o incidentu.

Dekorater je prijavio da mu nisu isplatili honorar od 20.000 dolara. Alat koji je rekao da mu je ostao u princezinom stanu, policija je nakon pretraživanja stana pronašla i vratila mu ga. Policija je također primijetila da u tome što slikar koji je oslikao stan potom fotografira svoje djelo, nema ničega neuobičajenog. Posljedično, stoga bi optužbe princeze Hasse koja je podivljala smatrajući da ovaj stan fotografira kako bi slike poslije prodao tabloidima, zapravo potpuno neutemeljene.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.