Life
2755 prikaza

Sedam savjeta za savršeni seks za jednu noć

Zaljubljeni par
Thinkstock
Osobe koje stvarno žele seks za jednu noć mogu dobiti veće samopouzdanje i zadovoljstvo životom

Konzervativci godinama tvrde da seks za jednu noć omalovažava žene i predstavlja konačan pad društva. No ta vrst 'zabave' nije ni blizu tako dramatična kakvom je mnogi žele prikazati. Dapače, nedavno istraživanje iz New Yorka pokazalo je da osobe koje žude za takvim provodom mogu izvući mnogo dobrobiti iz njega, kao što je veće samopouzdanje i zadovoljstvo životom, te mogu smanjiti šanse za razvoj depresije i anksioznih poremećaja.

To ne znači da kod neobaveznog seksa ne postoje 'pravila igre', ali isto tako znajte da vam on neće upropastiti život. Ako slijedite nekoliko jednostavnih pravila...

1. Budite sigurni što želite

Za početak, ostavite emocije pred vratima. Budite sigurni da na ovo iskustvo gledate kao na kratkotrajni provod nakon čega ne očekujete ništa drugo nego čisto fizičko zadovoljstvo. Ako niste sigurni kako se potencijalni partner osjeća, otvoreno mu dajte do znanja koje su vaše namjere. I ne zaboravite da sigurnost dolazi prije svega.

2. Koristite usta

Možete ih koristiti za više stvari, istina, ali ovdje mislimo na to da kažete koje su vaše želje. Privlačnost neobaveznog seksa za jednu noć leži upravo u činjenici da nemate puno toga za izgubiti, pa možete raditi što god poželite. Ako ste oduvijek žudjeli za žestokim seksom, ovo bi vam mogla biti savršena prilika, jer nitko neće znati da inače niste takvi.

3. Zaboravite uobičajen scenarij

Svi znamo da u stalnim vezama postoje određeni scenariji kojih se pridržavamo za vrijeme seksa. Čari ovakvog seksa su da nema pravila ni scenarija. Nemojte brinuti nego recite (ili pokažite) partneru što želite, bez razmišljanja o važnosti protokola.

Seks | Author: Thinkstock Thinkstock

4. Ipak, pripazite na svoje ponašanje

Nije da idete na čaj kod kraljice, pa ne morate biti pretjerano uglađeni, ali ipak trebate pratiti osnovna pravila pristojnosti. Neka razgovor bude 'lagan', ne spominjite bivše, politiku ili članove obitelji. Ne morate sljedeće jutro zajedno doručkovati i rješavati križaljke, no možete partneru ponuditi šalicu kave prije odlaska. A jednostavna zahvala za dobro provedenu noć i više je nego dobrodošla.

5. Pazite s pićem

Iako se lakše opustiti uz koju čašicu više, pazite da ne pretjerate. Ako ništa drugo, ako se ničeg nećete sjećati, nije baš da ćete imati neke koristi od cijelog iskustva.

6. Rastanak

Nije poželjno da se iskradete u gluho doba noći. Bilo bi lijepo da se pozdravite s partnerom, kako se nitko ne bi osjećao iskorištenim, ali i kako bi izbjegli moguće komplikacije u budućnosti, ako ikad opet naletite jedno na drugo.

7. Sigurnost na prvom mjestu

Lijepo ponašanje je jedan stvar, ali zaštita je nešto o čemu uopće ne bi trebali raspravljati. Uvijek morate prakticirati siguran seks, a pogotovo s nekim koga ste tek upoznali. Budite sigurni da su prezervativi u igri prije nego se stvari počnu razvijati u neželjenom pravcu, jer ako jedno nije 'za' njih, pravi je trenutak da nađete drugog partnera za večer, piše Salon.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • rccop950 09:24 04.Studeni 2015.

    Ja više volim seks za 1000 noci sa svojim deckom neg sam za jednu ko drolje i kurve iz expressa i gajeve al to je sam moje misljenje.