Life
1942 prikaza

Seks je bolji u hotelu nego doma: Evo zašto!

Seks
Thinkstock
Ako ste prilično sigurni da je vaš seksualni život puno živahniji izvan kuće, niste u krivu

Ako ste ikad nakon seksa u hotelskoj sobi pomislili: "Uh, to je bilo bolje nego inače!", niste jedini.

Dokazano je da se u našem mozgu događaju kemijske reakcije za vrijeme seksa u hotelskom krevetu, kojih nema kad smo u spavaćoj sobi, tvrdi Ian Kerner, psihoterapeut, seksualni savjetnik i autor.

Kad se par prepusti čarima seksa u hotelskoj sobi, za razliku od spavaće sobe, novi prostor će stimulirati prijenos dopamina u mozak, a on ima veliku ulogu u uzbuđenju i seksualnom uzbuđenju.

Hoteli djeluju zadovoljavajuće

Hoteli su često dizajnirani tako da udovolje svakoj našoj želji i potrebi. Oni su luksuzni i senzualni; imaju dobro osvjetljenje, svijeće, skupocjenu posteljinu, veliki krevet i dizajnirani su kako bi zadovoljili svih pet vaših osjetila.

"Postoji taj psihološki moment, nakon što dođete u hotel, da se smijete razmaziti. Postoji nešto posebno luksuzno i raskošno u hotelu, zbog čega se automatski svi osjećamo senzualnije i željniji smo seksa", kaže Kerner.

U hotelima možete zaboraviti na svakodnevicu

Luksuzni hotel | Author: Dusko Marusic (PIXSELL) Dusko Marusic (PIXSELL)

Da bi došlo do seksualnog uzbuđenja, pogotovo kod žena, dijelovi mozga koji su povezani sa stresom i tjeskobom, moraju biti isključeni. Zato Kerner često savjetuje parovima da pretvore spavaću sobu u ljubavno gnijezdo u kojem neće biti nikakvih podsjetnika na svakodnevicu.

No u tome će im još više pomoći hoteli, koji su svojevrsni generički luksuz zbog kojeg ljudi automatski isključuju anksioznost.

"Ovdje nema fotografija djece, računa koje morate platiti, knjiga koje morate pročitati; jednostavno ste na bezvremenskom mjestu, kao da ste iskoračili iz vlastitog života. A kad se riješite svih stvari koje potiču stres u vašem životu, lakše ćete se i uzbuditi", objašnjava Kerner.

Najbolje do svega je što ne morate ići jako daleko

Iako u hotelima obično odsjedamo kad smo na godišnjem odmoru ili poslovnom putovanju, činjenica je da ne morate uopće ići daleko kako bi iskoristili sve blagodati hotela. Uostalom, razmislite o tome koliko biste mogli platiti profesionalnu terapiju za parove, a koliko hotelsku sobu, te uzmite u obzir nakon koje ćete se vjerojatno osjećati bolje. Dakle, vidite da nije bilo teško donijeti odluku.

Na ovaj način ćete začiniti rutinu, koja će automatski biti više divlja i sutra, kad se vratite doma, piše Huffington Post.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.