Life
863 prikaza

Selfiji otkrivaju puno o vašem karakteru, a mogu uzrokovati i prekid veze

Selfie
Thinkstock
Studija je pokazala da česta objava atraktivnih selfija može dovesti do ljubomore ili nesigurnosti vašeg partnera što može izazvati svađe pa i prekid veze

Mnogi rado slikaju i objavljuju popularne selfije. No, nisu ni svjesni da pritom otkrivaju i više nego što fotografija prikazuje. Čini se da način na koji netko snima selfie može otkriti različite tajne o nečijem karakteru, ističe se u novom istraživanju, a ovisnost o selfijima mogla bi utjecati na vašu vezu.

Što selfie otkriva o karakteru? 

U studiji Tehnološkog sveučilišta Nanyang iz Singapura ističu da i poza i kut snimanja selfija mogu otkriti više odlika nečije osobnosti. Stručnjaci kažu da se na osnovu selfija i izraza lica na njima mogu dokučiti razne osobne tajne i emocije. Na primjer, ako netko izgleda sretno i smije se na selfie fotografiji, on ili ona su vjerojatno dobronamjerni i susretljivi, zaključuje studija. 

Oni koji snimaju selfije ispod lica mogu se prilagoditi na bilo kakve uvjete. Također, oni koji se slikaju na javnim mjestima čine se vrlo iskrenima.

Ovisnost o selfijima

Novo istraživanje akademika sa Sveučilišta Florida otkriva da osobe koje objavljuju puno selfieja na društvenim mrežama često znaju zbog toga ući u konflikt s ljubavnim partnerom.

Selfie | Author: Thinkstock Thinkstock

Osobe koje objavljuju puno svojih fotografija su većinom osobe koje su zadovoljnije s izgledom svog tijela pa ih samouvjereno dijele na Facebooku, Instagramu...  No, upravo zbog toga mogu izazvati svađu s voljenom osobom zbog ljubomore na pojačanu pozornost drugih korisnika i prijatelja na takve fotografije.

Autori studije spekuliraju s poveznicom između čestih objava atraktivnih selfieja jednog partnera s osjećajem ljubomore ili nesigurnosti drugog partnera. 

Također, to može dovesti da jedan partner još pozornije prati aktivnosti svojeg partnera na društvenim mrežama pa se time još više živcira. To može dovesti do svađa, prevara, nesigurnosti pa čak i prekida odnosa. 

Također, negativna strana objavljivanja selfieja može utjecati i na udaljavanje i među prijateljskim odnosima. Postoje znakovi da ljudi pokazuju manje intimnosti i emotivne podrške prijateljima koji su ovisni o selfiejima. Naime, mnogi ih smatraju narcisima pa zapuste odnos s takvim prijateljima ili poznanicima. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.