Life
189 prikaza

Skandal u Njemačkoj: Angelu Merkel prikazali s hidžabom i minaretima

Fotomontaža Angele Merkel na njemačkoj televiziji ARD
Youtube
Slika je izazvala lavinu negativnih komentara i mnogi su optužili ARD kako su predaleko otišli sa zlouporabom slobode medije

Njemačka televizija ARD izazvala je neviđeni skandal nakon što je u emisiji "Beriht in Berlin" prikazala fotomontažu Angele Merkel s crnim hidžabom preko glave i minaretima u pozadini.

Slika je izazvala lavinu negativnih komentara i mnogi su optužili ARD kako su predaleko otišli sa zlouporabom slobode medije, te su ovaj potez proglasili neukusnim i uvredljivim.

ARD je odbacio optužbe da ovakvim načinom izvještavanja doprinose rastu netrpeljivosti prema muslimanskoj zajednici i potiču islamofobiju.

"Žao nam je što javnost nije shvatila našu poruku. Tema emisije su bile vrijednosti u našem društvu u kojoj smo govorili o uspjesima zapadnog društva – slobodi mišljenja, slobodi medija i ravnopravnosti. Te slobode se oslikavaju i u formi naše male predstave. Tom smo slikom htjeli probuditi pažnju i polarizaciju", objavio je ARD.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.