Life
14141 prikaza

Smrt slavne glumice: Bila je pretučena, pa utopljena

Glumica Natalie Wood i njena tragična smrt
Wikimedia Commons
Već 40 godina njena je smrt misterij, mislilo se da je poginula slučajno, ali policija ima nove tragove

Američki glumac Robert Wagner 36 godina nakon smrti supruge Natalie Wood glavni je sumnjičenik za njezinu smrt, a slučaj je, navodno, napokon klasificiran kao ubojstvo.

- On već godinama mijenja iskaze, shvaćam da vrijeme radi svoje ali njegova se priča stalno mijenja - rekao je istražitelj iz Los Angelesa. Tijelo glumice Natalie Wood pronađeno je na plaži nekoliko sati nakon što se utopila. 

Zvijezda filmova "Sjaj u travi" i "Buntovnik bez razloga" bila je na jedrenju kraj otoka Catalina sa suprugom Robertom Wagnerom i njihovim prijateljem, također glumcem, Christopherom Walkenom

Smrt je proglašena nesrećom no gotovo četiri desetljeća kasnije javljaju se stručnjaci koji tvrde kako svi dokazi ukazuju na to da je riječ o ubojstvu.

- Wagner je apsolutno postao osoba od interesa. Osim toga, on je posljednja osoba koja je bila s Natalie prije no što je ona nestala. Priča mu, da tako kažem, ne drži vodu - kaže poručnik John Corina.

- Mijenjam iskaz iz 1981. Smatram da je Natalie Wood ubijena. Mislio sam to i prije 35 godina kad se utopila - izjavio je prošle godine na sudu patolog Thomas Noguchi.

Noguchi je nakon smrti 1981. pregledao glumičino tijelo, a 2016. je  priznao kako je napravio velike propuste jer nije htio uzburkati vodu. Nije analizirao uzorke tkiva ispod glumičinih noktiju, koji su mogli otkriti da se Natalie Wood od nekog branila.

Iako je primijetio da njegova supruga nije u krevetu, Wagner je otišao spavati. Pred zoru obalna je straža pronašla tijelo glumice nasukano na plaži. Na rukama je imala masnice, na obrazu porezotinu, a u krvi alkohol i opijate. izgledalo je, kažu istražitelji, kao da je žrtva napada.

Novinski isječak nakon smrti Natalie Wood | Author: Pinterest Pinterest
Iako je sud tada 51-godišnjeg Roberta Wagnera oslobodio sumnji da je ubio suprugu, mnogi su i dalje mislili da je riječ o ubojstvu. Slučaj je 2011. opet otvoren nakon što je kapetan broda priznao da je lagao u prvotnom iskazu.

- Prvo su se posvađali Walken i Wagner, a nakon što je Walken otišao spavati, i Natalie se žestoko svadila s mužem - rekao je kapetan. I Wagner je kasnije priznao svađu koju prije nije spominjao, ali tvrdi da nije kriv za ženinu smrt.

Za glumicu se u javnosti znalo da ima izražen strah od mora i vode.

- Uvijek sam se užasavala, i još se užasavam, tamne vode, dubokoga mora - rekla je Wood u više intervjua. Kapetan je potvrdio da su se Wagner i Wood, koji su se ženili čak dva puta i dobili kći Courtney, te olujne i kišne noći divljački svađali. Prebacili su se u odaje u dnu broda, a onda je nastupila tišina. Kapetan tvdi kako je siguran da je Wagner bio s njome sve dok nije skočila, pala ili je bačena u vodu. 

Policija je potvrdila kako imaju još neke nove dokaze koji upućuju na to da je 87-godišnji Wagner upleten u smrt supruge no ne mogu o njima razgovarata, kao i da niti to još nije dovoljno za uhićenje.

- Kada nekoga uhitimo, želimo biti apsolutno sigurni - kaže jedan od istražitelja. Wagner je oduvijek decidirano negirao da ima veze s Natalienom smrću, a to je napisao i u svojoj biografiji gdje je napomenuo da je tada izgubio ljubav svog života.

- Imali smo sve, bili smo ludo zaljubljeni, a onda je sve nestalo u sekundi, a ja nisam bio uz nju - rekao je Wagner.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • galjego 11:55 02.Veljača 2018.

    Je li Wagner u rodu s Horvatinčićem?