Life
36204 prikaza

Šokirala roditelje rezultatom DNK testa

Laboratorij
Thinkstock
Kelli Rowlette tužila je ginekologa svoje majke koji je desetljećima skrivao veliku tajnu

Amerikanka Kelli Rowlette tužila je bivšeg ginekologa svoje majke, a nakon što je DNK test pokazao da je on potajice njezinu majku oplodio vlastitom spermom, piše BBC.  

Kelli Rowlette prethodno je svoj DNK uzorak poslala stranici Ancestry.com, koja se bavi utvrđivanjem genetskog porijekla. Nemalo se iznenadila kada su rezultati pokazali da čovjek kojega je smatrala biološkim ocem nije njezin pravi otac. Prva joj je pomisao bila da je test pogrešan, a onda je saznala da se njezini podaci poklapaju s podacima liječnika koji je porodio njezinu majku, nakon čega je protiv liječnika podigla tužbu za prijevaru, zlouporabu položaja, nebrigu, duševnu bol i kršenje  ugovora.  

Laboratorij Prekretnica Znanost Prvo ljudsko jajašce razvijeno u laboratoriju

Kelli Rowlette danas ima 36 godina, a njezin navodni otac već je u mirovini. 

Njezini danas već rastavljeni roditelji nikada joj nisu rekli da je začeta umjetnom oplodnjom, sve dok ih nije suočila s rezultatima DNK analize. Tek je tada doznala kako je njezin otac imao problema s brojem spermatozoida, a majka s maternicom, pa su išli na postupak umjetne oplodnje tijekom kojega se koristila sperma Kellina oca, ali i sperma donora. 

Za postupak umjetne oplodnje bio je nadležan ginekolog Gerald Mortimer kojem su rekli kako bi htjeli da donor bude student, zatim da je viši od 180 cm, da ima smeđu kosu i plave oči. Međutim, doktor Mortimer oglušio se na njihove želje te je Kellinu majku oplodio vlastitom spermom. Sudski dokazi pokazuju da je ginekolog tijekom tri mjeseca za oplodnju koristio vlastitu spermu. Kellini roditelji bili su u šoku. Rekli su kako sigurno, da su znali da je liječnik koristio vlastitu spermu, ne bi pristali na taj postupak. Prisjetili su se kako je Mortimer plakao kada su ga obavijestili da sele u Washington. 

Cristiano Ronaldo s djecom PLAĆA ŠUTNJU Life Istina o tome zašto Ronaldova djeca nemaju mamu

U tužbi se navodi  kako je „doktor Mortimer znao je da je Kelli Rowlette njegova biološka kći, ali to nije rekao gospođi Ashby i gospodinu Fowleru“. 

Kelli Rowlette prvo je kontaktirala majku i rekla joj kako misi da rezultati DNK analize nisu točni. A kada je majci rekla ime svog  navodnog biološkog oca njezina je majka sva u šoku brzo kontaktirala bivšeg muža. Roditelji su se na kraju dogovorili kako Kelli neće reći na što sumnjaju, no Kelli je pronašla kopiju svog rodnog lista na kojoj je bio potpisan Mortimer i sve joj je bilo jasno. 

Obitelj je na kraju odlučila javno progovoriti o slučaju kako bi liječnik koji je prekršio zakon bio kažnjen. 

Prošle godine jedan je liječnik u Indiani proglašen krivim, nakon što je sam priznao da je vlastitom spermom oplodio dvije pacijentice.  

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.