Life
953 prikaza

Spašavanje pasa iz kineskih klaonica - on je izvukao njih 1.000

Yulin festival
Facebook/The Animal Hope & Wellness Foundation
Američki aktivist već godinama odlazi u Yulin kako bi spasio pse od okrutne smrti

Početkom tjedna u kineskom gradu Yulin započeo je kontroverzni desetodnevni festival, a aktivisti su ponovno na nogama u pokušaju zaustavljanja ove tradicije. Procjenjuje se da će tijekom festivala oko 10.000 pasa biti ubijeno, a analize pokazuju da je godišnje čak 10 do 20 milijuna pasa ubijeno u Kini zbog mesa.

Yulin festival počinje svake godine na prvi dan ljeta, a traje 10 dana. Tradicionalno kinesko vjerovanje kaže kako konzumiranje psećeg mesa pomaže ljudskom tijelu da se bolje prilagodi na vrućinu. 

Američki aktivist Marc Ching otputovao je u Yulin prije početka festivala u pokušaju da spriječi ubijanje pasa. Kaže kako je uspio osloboditi oko 1.000 pasa iz 6 klaonica

Ovo je njegovo sedmo putovanje u Yulin s ciljem spašavanja pasa. Objasnio je kako oslobađa pse koristeći razne metode. Primjerice, ponekad se pretvara da želi kupiti pseće meso pa naruči veliku količinu pasa koju zatim šalje u SAD na rehabilitaciju. 

Iako Kina tvrdi kako ne odobravaju festival, Ching kaže kako su ga lokalne vlasti više puta pokušale spriječiti u naumu. 

Ching nije jedini koji je doputovao u Yulin kako bi pomogao psima. Aktivisti iz raznih dijelova Kine i svijeta osuđuju ovaj festival

"Došli smo u Yulin kako bi rekli ljudima da su psi naši prijatelji. Ne bi trebali ubijati pse na tako okrutan način. Također, mnogi psi koje ubijaju su nečiji kućni ljubimci", rekao je Yang Yuhua, volonter iz Kine. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.