Znanost
52101 prikaza

Zabranjeni otok: Nitko ga ne smije ni ne želi posjetiti

Otok zmija
Youtube
Postoji nekolicina 'životinjskih otoka' koje bi bilo pametno izbjegavati u širokom luku, ali jedan se posebno ističe

Iako je Otok zmija najpoznatiji otok kojim 'vlada' jedna životinjska vrsta, on nipošto nije jedini životinjski otok. Svinje, zečevi, tuljani i rakovi samo su neke od životinja koje su odabrale svoja kopnena carstva, s tim da bi mnoga od njih bilo puno ugodnije posjetiti od onoga na kojem su kontrolu preuzele zmije. 

Samo da znate, Otok zmija nalazi se nedaleko od obale Brazila, a toliko je opasan da mu je čak i brazilska vojska strogo zabranila prilazak. Na njemu se naime nalazi najviše otrovnica na jednom mjestu, te se procijenjuje da je na svakom kvadratnom metru po jedna. 

No ne morate do Južne Afrike kako bi posjetili otok životinja. Slate je donio neke od omiljenih životinjskih otoka diljem svijeta:

Otok mačaka

Tashirojima, Japan

Nekoć je na ovom otoku bilo oko 1000 ljudi, dok ih je danas jedva stotinjak. No broj mačaka nezaustavljivo raste. Za razliku od zmija, mačke u jednakoj mjeri vole otočani kao i turisti koji im dolaze u posjet i brinu se za njih, a otok posjeduje čak i građevine u obliku mačaka.

Otok zečeva

Ōkunoshima, Japan

Nekoć je ovaj otok služio kao tajna tvornica bojnih otrova, te se na njemu proizvodilo smrtonosno i ilegalno oružje za Drugi svjetski rat. Ali danas je otok dom tisuća zečeva, za koje se ne zna kako su točno tamo završili, premda neki vjeruju da je riječ o potomcima životinja koje su se koristile u eksperimentima smrtonosne tvornice, koje su puštene na slobodu nakon predaje Japana u ratu.

Otok tuljana

False Bay, Južnoafrička Republika

Nedaleko od obale Cape Towna, nalazi se otok koji služi kao svojevrsni bordel za tuljane, tj. predstavlja njihovo glavno mjesto za uzgoj i razmožavanje. Iako biste možda rado posjetili ovaj raj za tuljane, znajte da je on okružen 'smrtonosnim prstenom', točnije lovištem na kojem operiraju velike bijele psine, koje napeto ičekuju neće li neki priglupi tuljan zalutati s otoka i krenuti u njihovom smjeru. Stoga je otok tuljana, kao i onaj koji pripada zmijama, najbolje izbjegavati. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sexy_trubadur 20:09 26.Studeni 2017.

    eeee i mi imamo nesto ....ne samo otok vec i drzavu tukaca i tuka ,, nitko nam nije ravan ,