Life
14858 prikaza

Stadion duhova: Legendarna Maracana puna fekalija i lutalica

Stadion Maracana
1/13
REUTERS
Stadion na kojem su brojne nogometne legende napravile prve korake danas je zapušten i propada

Kultni nogometni stadion Maracana na kojem su se odigrale neke od najvećih utakmica u povijesti, brojni koncerti, a bio je i domaćin ljetnim Olimpijskim igrama prošlo ljeto.

Stadion Maracana | Author: REUTERS REUTERS
No, samo šest mjeseci nakon što su Igre završene, od nekad legendarnog stadiona koji je bio poznat po cijelom svijetu i koji je godinama bio dom velikih brazilskih klubova kao što su Flamengo i Fluminense stadion ostao je stadion duhova.

Maracana propada zbog sudske bitke koju vode oni koji su zaduženi za upravljanje stadionom i organizatori Olimpijskih igara. Naime, organizatori su morali nakon Igara stadion vratiti u prvobitno stanje, jer su zbog ceremonije otvaranja i zatvaranja morali napraviti neke preinake, a tvrtka koja upravlja stadionom, Odebrecht, tvrdi da organizatori to još nisu napravili iako je sve trebalo biti gotovo do prošle jeseni.

Stadion Maracana | Author: REUTERS REUTERS
Umjesto milijuna turista koji su nekad dolazili na stadion kako bi vidjeli gdje su prve nogometne korake napravile brojne nogometne legende, Maracana je danas stadion na kojem su isčupane sjedalice, mačke i psi lutalice unutra ulaze i obavljaju nuždu, trave nema, sve je puno fekalija, golovi su bez mreža, zidovi i tribine su u rasulu, a noću je u mraku.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.