Life
5770 prikaza

Sud zabranio reportažu o najbogatijim Slovencima

Iza i Samo Login
screenshot/youtube
Redakcija je dobila sudsku odredbu kojom im se zabranjuje objava privatnih podataka o bogatom bračnom paru

Sud u Ljubljani zabranio objavu priče o detaljima iz obiteljskog života bračnog para Same Logina i Ize Login, osnivača i većinskih vlasnika tvrtke Outfit7 proslavljene aplikacijom Talking Tom, a koju su početkom godine prodali kineskoj kompaniji za oko milijardu eura, iznijeli su u ponedjeljak u ljubljanskoj reviji "Reporter" koja je poseban tematski broj o tome namjeravala dati u prodaju krajem prošlog tjedna.

Iza i Samo Login | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube
Glavni urednik revije Silvestra Šurla kazao je da su im privatni detektivi supružnika koji već godinama važe za najbogatije Slovence uručili sudsku odredbu suda u Ljubljani kojom im se zabranjuje objava privatnih podataka o Longinovima, zbog čega su zaustavili tiskanje uobičajenog tematskog magazina s kojim izlaze par puta godišnje, te da će iz njega morati izbaciti već pripremljeni materijal.

Na zabranu je reagiralo Udruženje novinara i publicista, alternativna asocijacija novinara koja se prije par godina odvojila od slovenskog novinarskog društva, navevši da je sud bez argumenata, samo na osnovi prijave Loginovih, napravio tešku povredu slobode govora, da su supružnici Login javne osobe koje u javnosti i nastupaju, te da su i priče o obiteljskkoj pozadini i podrijetlu bogatstva i njihova objava na Zapadu sasvim uobičajene u novinarstvu.

Kako prenose slovenski mediji, sutkinja Mateja Gruškovnjak u rješenju za reviju je navela da ne smiju objavljivati osobne podatke o Loginovima, o njihovom obiteljskom životu, podrijetlu i obiteljskom stablu niti o tome kako su se prije zvali, o mjestima gdje su živjeli i koje su škole pohađali, pa niti prenositi fotografije iz njihovih obiteljskih i školskih albuma.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.