Life
1041 prikaza

Superčovjek? On je jedini koji može preživjeti "totalku" u automobilu

Graham - skulptura koja bi mogla preživjeti automobilsku nesreću
1/3
screenshot/youtube
On se zove Graham i nije živ već skulptura, no pokazuje kako bi to ljudi trebali izgledati da prežive teške prometne nesreće - bez vrata, s masivnim glavom i viškovima kože

Graham je novi ambasador sigurne vožnje na cestama, ili ga je barem tako zamislio njegova autorica, australska kiparica Patricia Piccinini. On nije stvaran čovjek, već skulptura koju je izradila u suranji s novom australskom kampanjom o sigurnosti na cestama. Ipak, na odličan način prikazuje kako bi to ljudsko tijelo trebalo biti građeno da preživi tešku prometnu nesreću.

Kako bi sve imalo znanstvenu potvrdu, u Grahamovom je oblikovanju pomogla i kirurginja Christian Kenfield i inženjer sigurnosti na cestama, David Logan.

Graham je tako završio sa širokim prsima i zračnim jastukom između rebara kako bi se zaštitilo srce, nema vrat, lice mu je ravno i bez kosti koje mi mogle biti polomljene te štiti njegov nos i uši, ima viška bradavica, tvrdu kožu i druge tjelesne modifikacije. Ipak, to ga tek može spasiti ako je vozač, a kao pješaka na kojeg je naletio auto u velikoj brzini ni tada mu ne bi bilo pomoći.

Pogledajte video i upoznajte Grahama:

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.