Life
3229 prikaza

Sva Dodikova revanja: Od Drljače do Mitra Mirića

Milorad Dodik
Srdjan Ilic (PIXSELL)
Srpski predsjednik na skupovima i proslavama najviše voli pjevati, a pjeva očajno

Nakon jučerašnje pobjede na izborima u BiH, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, priredio je proslavu izbornom štabu njegove Stranke nezavisnih socijaldemokrata. Toliko se opustio da je uzeo mikrofon i zapjevao, a sve je zabilježio srpski portal Kurir.

Nažalost, prvi čovjek Republike Srpske ne može se baš pohvaliti glasovnim sposobnostima, ali to ga ne sprečava da zapjeva kad god može i to pred svojom glasačkom mašinerijom.

Prije dvije godine na mitingu 'Srcem za Srpsku' u Banja Luci, Dodik je svoj govor zaključio stihovima pjesme 'Ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine, mogu samo da nas mrze oni što nas ne vole'. Evo kako je to tada zvučalo:

Na skupu u Moštanici prije mjesec i pol dana priznao je da obožava i ojkati. Zamolio je okupljene na predizbornom skupu gdje je prikupljao glasove za ulazak u predsjedništvo BiH, da mu pomognu zaojkati, a krenuo je solo dionicom:"... mala veži kera, svanu zora bijela..." 

Prije šest godina Milorad Dodik je zapjevao na nekom skupu i s Mirkom Pajčinom, poznatijim pod umjetničkim imenom Baja Mali Knindža, pozati pjevač iz bivše Srpske krajine, koji je dobio nadimak po paravojnoj srpskoj jedinici i svojim huškačkim pjesmama motivirao krajinske postrojbe dok su harale dijelovima hrvatskog teritorija. U pjevanju četničkih pjesama pomogao mu je i Bora Đorđević iz nekoć popularnog beogradskog rockerskog sastava 'Riblja čorba'. 

Godine 2012. Baja mali Knindža bio je gost na Dodikovom predizbornom skupu i na internetu postoji 14-minutni zapis njihovog zajedničkog nastupa.

Povijest Dodikovih performanca ide i desetljeće unazad. Na YouTubeu se može naći i video iz 2008. u kategoriji 'komedija' kako na nekom derneku pod šatorom Dodik pjeva pjesmu 'Otišla si jednog dana', a na kraju briše znoj zelenim platnenim ubrusom. 

Dodik se uvijek najradije opušta uz nastup 'Goci Benda', koji su očito njegovi stalni pratitelji na svim proslavama i mitinzima. Kad ne prate predsjednika Republike Srpske, onda nastupaju na poziv. Gaže su im uglavnom po Republici Srpskoj, pa su tako u zadnjih mjesec dana nastupali u Srebrenici na slavi manastira, ali i na Sajmu poljoprivrede, povodom tradicionalnog vašara u Vlasenici:

Goci Bend, omiljeni bend Milorada Dodika | Author: Facebook Facebook

S njima je zapjevao i još jednom se izblamirao i 2015. godine i to baš na Manjači nedaleko Banja Luke, gdje je nekoć bio ozloglašeni logor u kojem su u najokrutnijim uvjetima pripadnici srpske vojske mučili civile drugih nacionalnosti. Uz Goci Bend zapjevao je i na predizbornom skupu u kolovozu, također na Manjači, i to pjesmu 'Gara, vozi me na Pale'. Evo kako to zvuči u Dodikovoj izvedbi:

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.