Life
11053 prikaza

Turistima umjesto piletine poslužuju pseće meso

Trgovina psećim mesom na Baliju
1/5
Animal Australia
Kako znati što jedete? Nikako, barem ako ste na Baliju gdje umjesto piletine serviraju brutalno zaklane pse

Bali je popularna turistička destinacija za posjetitelje iz zapadnih zemalja i Australije. Ne privlači samo turiste s ruksacima koji su na skromnom budžetu, već i one koji su spremni puno platiti za luksuzan odmor, medeni mjesec i sličnu bajku.

No, prema novom izvješću, taj najrazvijeniji indonezijski otok ima jednu mračnu podvalu za turiste - prema novom izvješću tamošnji im ugostitelji podvaljuju pseće meso, dok su oni uvjereni da jedu piletinu.

Trgovina psećim mesom na Baliju | Author: Animal Australia Animal Australia

Udruga za zaštitu životinja Animals Australia nedavno je provela istragu tih navoda te razotkrila "Skrivenu trgovinu s mesom na Baliju - i njena uznemirujuća veza s australskim turizmom".

Istraga je pokazala da svakodnevno, pse - uključujući i ljubimce, uzimaju s ulica Balija i brutalno kolju da bi njihovo meso prodali turistima.

Meso Hrvatska distopija Top News Ruski rulet sa zaraženim mesom

Odbačeni u kaveze od bambusa ili pak u plastične vreće za rižu, psi čekaju noćni pokolj sa zavezanim nogama i povezanim ustima, izvještava Animals Australia.

Ponekad ih tako ostave satima, pa i danima, bez hrane i vode. Jedan po jedan bit će zaklani, raskomadani i njihovo meso zapakirano u vrećice spremno za kuhanje.

Trgovina psećim mesom na Baliju | Author: Animal Australia Animal Australia

- Taj posao cvjeta. Godinu za godinom, sedam puta više pasa ubijeno je na Baliju nego na zloglasnom kineskom Yulin festivalu jedenja psećeg mesa - stoji u zaključku istrage. 

Navodno pseće meso najčešće poslužuju ulični prodavači hrane, no u čak 70 restorana u Baliju također je pronađeno pseće meso. Deklariraju ga kao "satay", što posjetitelje odvodi na krivi trag i misle da je riječ o piletini.

- Turisti šeću ulicom, vide štand s hranom i naruče jelo nesvjesni da slova RW na štandu ili dućanu znače da serviraju pseće meso - rekao je direktor kampanje Animals Australia Lyn White.

Trgovina psećim mesom krši zakone o zaštiti životinja.

Trgovina psećim mesom na Baliju | Author: Animal Australia Animal Australia

Istražitelj koji je razotkrio detalje ispričao je kako je prvo upoznao ključne igrače, dilere psećim mesom, a oni su ga pozvali da gleda kako njihove bande love, kradu, truju i ubijaju te pse.

Razgovarao je s trgovcem koji je potvrdio da koristi pseće meso, no turistima uporno govori da je riječ o piletini.

- Kao istražitelj slučajeva okrutnosti nad životinjama navikao sam se na grozne stvari, no ništa me nije moglo pripremiti na brutalan lov i mučenje psa na Baliju - ispričao je.

Ilustacija kupovine mesa STOP PREVARI Life Ovako ćete bez greške prepoznati pokvareno meso

Štetno i za ljude

Na stranu to što je ovakvo postupanje s psima totalno nehumano, ono što rade s ovakvom trgovinom je i opasno za ljude te izazvati simptome poput mučnine, bolova i grčeva u mišićima, kratak dah, no i oštećenja organa te živaca.

- Ako primjerice jedete curry u kojem su dijelovi psećeg želuca ili srca, možete očekivati da ćete pojesti i veće količine cijanida, što može biti vrlo opasno - rekao je dr. Andrew Dawson.

Neki na Baliju pokušavaju stati na kraj takvoj trgovini i zaštiti pse, no kažu da ona poprima takve razmjere da će im biti potrebna sustavna pomoć države.

Video sadrži uznemirujuć sadržaj:

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.