Life
14415 prikaza

Ubila je vlastitog oca da preživi djetinjstvo

Djevojčica optužena za ubojstvo oca
Pinterest
Bresha Meadows ustrijelila je svog oca zlostavljača kako bi spasila obitelj...

Bresha Meadows ili "Breezy" kako su je njeni prijatelji zvali, nekoć je provodila puno vremena u svojoj spavaćoj sobi u roditeljskom domu u Ohiou u SAD-u. Ponekad bi vježbala sa svojim prijateljicom, radila čučnjeve i trbušnjake te bi skakale po cijeloj kući. Bresha i njena prijateljica Saquoya su obožavale plesati, a ponekad bi svoje koreografije stavljale na Facebook. 

Djevojčica koja je ubila oca zlostavljača | Author: Pinterest Pinterest
Ponekad bi samo razgovarale. Dvije prijateljice koje su se upoznale u prvom razredu srednje škole odmah su kliknule. Bresha joj se rado povjeravala, govorila joj je o svojoj depresiji, koja se u njoj javljala kao magle koja se iznenada spusti.

Većinu bi večeri Bersha ipak provodila sama, zakopane glave u knjigu s vratima čvrsto zatvorenim. Njena soba, na prvom katu, bilo je kontrolirani, siguran okoliš. Dolje to nije bio slučaj. 

U prizemlju su se na stranici ormara nalazila udubljenja u obliku glave njene majke. Dolje se nalazio njen otac, muškarac kojeg su članovi obitelji kao kućnog tiranina, dominantnog, nasilnog i okrutnog. 

- Ona bi se skrivala gore, nije naprosto željela biti u njegovoj blizini - rekla je njena majka Brandi Meadows (41) u siječnju. 

Kako otkriva, suprug Jonathan je bio muž zlostavljač. Većinu od njihovih dvadeset godina provedenih zajedno, sustavno ju je kontrolirao i tukao. Bresha i njena starija sestra Brianna te brat Jonathan mlađi bili su svjedoci tom nasilju.

Žrtva silovanja | Author: Davor Puklavec (PIXSELL) Davor Puklavec (PIXSELL)

- Djeca to nisu mogla ne vidjeti, ne čuti, ne osjetiti. U kući je bilo užasno - priznaje njihova majka.

Danas je njihova kuća u mrtvačkoj tišini, lišena jauka i sukoba, poput deaktivirane bombe. Dvoje od njenih stanara odjednom su nestali, ostavljajući ostatak obitelji u stanju šoka i žalosti.

Konkretno što se to dogodilo u njihovoj kući još uvijek se otkriva i raščlanjuje.

U ranim jutarnjim satima 28. srpnja 2016. Jonathan je ustrijeljen dok je spavao na kauču. Policija je uhitila 14-godišnju Breshu te je ona prevezena u maloljetnički pritvor u Ohiou.

Od tada nije došla kući. Danas, preko šest mjeseci fatalnog događaja, ona i dalje čeka suđenje prema optužbi za teško ubojstvo.

Njeno je uhićenje privuklo pažnju američke javnosti, osobito na problem zlostavljanih žena i djece, kao i Afroamerikanaca. Čin Breshe protumačen je kao ponašanje očajne djevojčice u borbi za opstanak, koja je zbog istog završila iza rešetki.

Aktivisti protiv obiteljskog nasilja i zagovornici kaznene reforme pravosuđa organizirali su se u sklopu kampanje #FreeBresha te zahtijevaju da se djevojčicu hitno pusti te optužbe odbace.

Oni tvrde kako se nju kažnjava upravo u vrijeme kad joj je potrebna podrška, oporavak i zacjeljivanje rana. U zatvoru ne postoji psihička terapija koja bi se usmjerila na rješavanje njene traume, kao ni članova obitelji ili prijatelja s kojima bi mogla razgovarati o tome što je prošla.

Nitko ne osporava činjenicu da je Bresha pucala u Jonathana. Ostaje samo pitanje - zašto.

Djevojčica optužena za ubojstvo oca | Author: Pinterest Pinterest

Članovi njegove obitelji ne kriju da je bio nasilan. Njegova sestra, Lena Cooper, rekla je kako misli da su optužbe o nasilju izmišljene kako bi se pomoglo Breshinoj obrani. 

- Ja još uvijek volim svoju nećakinju, ali nije normalno za dijete da ubije svog oca - rekla je Lena za Huffington Post

No članovi Breshine obitelji kažu kako je ona izvela nemoguću kalkulaciju - zamijenila je svoj figurativni zatvor u kući s onim pravim kako bi oni mogli napokon biti slobodni od nasilnika. Danas se oni bore da je izbave iz zatvora i dovedu kući.

 

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.