Life
542 prikaza

Kobna bolest pogađa cijelu jednu generaciju i teško se liječi

Anoreksija
Flickr
Iako većinom oboljevaju djevojke i žene, može se pojaviti i kod osoba muškog spola

Poremećaji u prehrani, poput anoreksije i bulimije nisu samo bezazlena faza. Od ovih bolesti svake godine umiru djevojke i žene.

Anoreksija pogađa milijune ljudi širom svijeta, uključujući svaku 150-tu tinejdžerku u Velikoj Britaniji, gdje je to jedan od vodećih uzroka smrti vezanih uz poremećaje psihičkog zdravlja u tom uzrastu.

Iako većinom oboljevaju djevojke i žene, može se pojaviti i kod osoba muškog spola. Svakodnevno forsiranje na određenim nerealnim proporcijama tijela dovode do toga da se sve više žena osjeća nesigurno.

Ipak, karakteristično je da anoreksija pogađa čitave generacije mladih žena. Kada ih psiholozi upitaju zbog čega su počele mršavjeti, uglavnom sve daju isti odgovor..."zbog dečka".

Ovo su najstrašniji slučajevi anoreksije!

Nakon depresije, poremećaji u prehrani su druga mentalna bolest koja ugrožava milijune života mladih.

Osim problema s hranom i fizičkim izgledom, pacijenti koji boluju od anoreksije često imaju probleme u socijalnim kontaktima, uključujući napetost i hipersenzitivnost na negativne emocije. Nažalost, čarobni lijek za ovu bolest ne postoji. Ona se liječi dugotrajnom psihoterapijom i u nekim slučajevima u kombinaciji s medikamentima.

(Blic)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.