Life
7681 prikaza

Vrdoljakov General posvađao državni vrh u BiH

Kadar sa snimanja filma General
Dino Stanin (PIXSELL)
Zamjenik ministrice obrane za Blic je rekao kako on nije odobrio Vrdoljakovoj ekipi korištenje vojne opreme BiH

Ministarstvo obrane BiH ustupilo je oružje, tenkove, topove i kamione ekipi Antuna Vrdoljaka za snimanje filma General, o životu Ante Gotovine, piše Blic, a tu im je informaciju potvrdio Boris Jerenić, zamjenik ministra obrane BiH.

Naime, kako tvrdi Jerenić, njegovo je ministarstvo nedavno dobilo molbu Vrdoljakove filmske ekipe da im omogući korištenje opreme i vojne tehnike za potrebe snimanja filma General.

"Bio sam protiv toga. Ljudi iz Hrvatske koji rade na snimanju tog filma tražili su da im pozajmimo vojnu opremu i tehniku s oznakama HVO. Takvu molbu, bez mog odobrenja, jedino su im mogli odobriti ministrica obrane Marina Pendeš i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH Anto Jeleč", rekao je Jerenić za Blic.

Inače, prvi koji je objavio informaciju da se za snimanje Generala koristi vojna oprema iz BiH je Hrvatski medijski servis, kojem je u nedjelju tu informaciju otkrio glumac Slaven Knezović.

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • anonimus 09:36 01.Ožujak 2017.

  Cetnik glogovik jer te pece malo mozak....................

 • GLOGOVIK 17:27 28.Veljača 2017.

  GENERAL ZA SPECIJALNO RATOVANJE NA BALKANU ,U VJERSKOM RATU. ODI ANTE SVOJIM POSLOM,ODI LOVI RIBU I NEMOJ SE POKAZIVATI OVOM SVIJETU ANTIFAŠISTIČKE HRAVTSKE ,KOJI ZNA U KAKVOJ SI ULOZI I SA KAKVIM VOJNIM ZNANJEM POSTAO ONO ŠTO SE NIKOM NA ... prikaži još! SVIJETU ,U POVIJESTI RATOVANJA ,NIJE DOGODILO,ALI SE TO SAMO MOŽE DESTI U HRVATSKOJ ,KADA SU STEPINČEVSKI SLJEDBENICI ,QUISLINZI PROPALOG, ALI PONOVNO USKRSLOG IV REICHA, ONA NAJMANJA MANJINA ,UZ POMOĆ ZAPADNE SVETE ATLANSKLE ALIJANSE ,KAO QUISLINZI ,IZVELI VJE

 • GLOGOVIK 17:26 28.Veljača 2017.

  ANTE GOTOVINA,LUTKA ATLANSKOG VOJNOG ESTABLIŠMENTA , PROFESIONALNI KRIŽAR VJERSKOG RATA,SADA U HRVATSKOJ.XXC ANTE GOTOVINA ,LUTKA SVETE ,ATLANSKE VOJNE ALIJANSE I KRVOLOČNOG ZAPADNOG KATOLIŠTVA ,POSTAO RATNIK I OSLOBODITELJ. I KAKVOG LI PARADOKSA???, OD NEUKOG MALOG DRUŠTVENOG PRESTUPNIKA ,POSTADE KAPLAR ZA SPECIJALIZIRANO ... prikaži još!ANO KRIŽARSKO RATOVENJE PO FARANCUSKIM KOLONIJAMA, PA POSTADE ,VOLJOM ATLANSKE VOJNE ALIJANSE I ZLOČINAČKOG ZAPADNOG KATOLIŠTAVA, QUISLIG ,RATNIK VELIKOG KALIBRA ,I K' TOME GEN