Life
9472 prikaza

Zadnji Hitlerov potomak: Voli Merkel, mrzi Trumpa

Adolf Hitler
Wikipedia
I desetljećima nakon njegove smrti mnogi se pitaju ima li Hitler nasljednika

Tipično je to susjedstvo na Long Islandu, New York. Na bijeloj kući vijori se američka zastava, no pomalo ne tipično za inače mirno susjedstvo je veliki drveni zid obojan u bijelo koji okružuje kuću u kojoj žive braća Brian i Louis. Naoko tipični stanovnici iste takve tipične četvrti. Tipični samo do trenutka otkrivanja njihove tajne, koju ne zna gotovo nitko. Naime, dvojica braće su posljednji nasljednici Hitlera. 

U gradu od 20.000 ljudi gotovo nitko ne zna njihovu tajnu, jer je obitelj promijenila prezime 1946. godine, najprije u Hiller, pa ga je kasnije malo amerikanizirala. Brian i Louis su pra nećaci njemačkog diktatora, a Hitler je bio ujak njihovog oca Williama Patricka Hitlera, rođenog u Velikoj Britaniji, u SAD je emigrirao u 30-ima. Dok je služio u mornarici, u vremenima kada su još uvijek koristili obiteljsko prezime, Hitler se borio na protivničkoj strani. 

Nakon toga postao je nevidljiv, fantom. Povukao se na Long Island sa svojom suprugom Phyllis. Želio je svoje sinove poštedjeti prokletstva koje je nosilo njihovo porezime, a brinuo se i zbog ostalih nacista. Hitler je mrzio svog nećaka i nazivao ga "gnjusnim". 

Adolf Hitler Top forenzika Znanost Znanstvenici objasnili teorije zavjera da je Hitler živ

Malo se znalo o njegovim nasljednicima sve do knjige objavljene prije dvadeset godina britanskog autora Davida Gardnera koja je otkrila kako obitelj i dalje postoji, kako postoje nasljednici 'velike' loze Hitler. 

Do sad nitko s njima o tome nije razgovarao, pa čak ni novinari The New York Timesa koji su njihove izjave pokušavali dobiti 2006. godine. Ovaj put s njima je pokušao razgovarati novinar Bilda, kako prenosi Business Insider.

Na ulazu ispred kuće nema oznake prezimena već samo zvono. Nakon dva pokušaja muškarac u 50-ima otvara vrata novinaru Bilda.  Krupan muškarac tamne kose, obrijan i u kratkim hlačama zove se Brian, i najmlađi je sin koji u kući živi sa svojim bratom Louisom. Kada mu je njemački novinar otkrio tko je muškarac mu je odmah zatvorio vrata. Ubrzo nakon toga upalio je prskalice za travnjak i novinaru je to bila sasvim jasna poruka. Vrijeme je da odem, pomislio je. 

Diskretno se, bez spomena obiteljske prošlosti, o obitelji raspitivao kod susjeda. Nitko ništa nije znao o njima, i rijetko su komunicirali osim povremenih pozdrava rukom. No žena koja živi preko puta obitelji zna više. Kada joj je rekao kako dolazi iz Njemačke i upitao zna li njihovu priču, u tišini je klimnula glavom i sramežljivo se osmjehnula. Kaže kako su Hitleri, iako ih imenuje novim prezimenom, "odlični ljudi", susretljivi, žele pomoći i dragi.

"Ne možete ih kriviti zbog njihovih rođaka", rekla je i nakon toga nije htjela reći više ništa. 

Adolf Hitler | Author: Wikipedia Wikipedia

Možda će krug šutnje razbiti treći, najstariji brat, posljednja glava obitelji, pomislio je novinar. I krenuo prema njemu. Najstariji brat živi na udaljenosti od 45 minuta na sjeveru otoka, u malenom gradiću sa supermarketom i štandovima sa povrćem uz cestu. Znak u njegovoj ulici pokazuje kako tu završava cesta. Na većini kuća i ovdje su izvješene američke zastave.

Alexander Hitler živi u drvenoj kući ispred koje je pomalo zarasli travnjak s puno cvijeća. Čini se kako američki Hitleri vole cvijeće. Na ulaznim vratima nema zvona, pa je novinar pokucao na vrata. Nitko ne otvara. Pitao je susjede znaju li nešto o čovjeku koji živi tu. Možda je na pecanju, rekla mu je susjedova supruga i pitala što želi. Odgovorio je kako ga zanima nešto vezano uz obiteljsku prošlost. 

I tada se dogodila zanimljiva slučajnost. Susjeda dolazi iz Austrije,no također ništa ne zna. Nakon što su razmijenili nekoliko riječi o Njemačkoj, novinar se vratio pred kuću najstarijeg Hitlera. Odjednom ispred ulaznih vrata bio je parkiran automobil, Hyundai. 

Otišao je do ulaznih vrata i pokucao, a nakon 30-ak sekundi pokušao je opet. Vrata su se naglo otvorila.

"Što želite" , upitao je čovjek. Pred njim je bio visoki Alexander Hitler. Pozdrav nije bio nimalo susretljiv, već naprotiv hladan. 

"Nikada ne razgovaramo s novinarima. Vi ste već bili kod mog brata danas, jeste li?", upitao je novinara. 

Nacisti na okupu Naci propaganda Life Hitlerov film - Židove optužio za potonuće Titanica

Rekao mu je da je bio. U strahu da mu ovaj brat ne zatvori vrata pred nosom, bojao se odmah postaviti pitanje o njegovom porijeklu, pa ga je upitao što misli o njemačkoj politici. 

"Njemačka politika?", ponovio je Hitler u nevjerici i otpio gutljaj svoje crne kave koju je držao u ruci. Ovaj 68-godišnjak malo se odmaknuo, povukao vrata sa zaštitom od komaraca, naslonio na zid i rekao: "Nastavite".

Prvo ga je pitao što misli o kancelarki Angeli Merkel. 

"Sviđa mi se. Dobra je. Čini se kao inteligentna i pametna osoba", odgovorio je. 

Kakva je njezin uloga u izbjegličkoj krizi, bilo je drugo pitanje. Alexandar, čije je srednje ime Adolf, otpio je još jedan gutljaj kave i zagledao se u daljinu. Sličnost je primjetna. A pomalo nalikuje i na švicarskog glumca Bruna Ganza koji je Hitlera glumio u filmu Downfall iz 2004. godine. 

Privatni album Eve Braun | Author: C&T Auctions C&T Auctions

"Kancelarka čini što mora", rekao je, i da može glasovao bi za nju, dodao je.

Čini se kako je ovaj Hitler fan Angele Merkel, unatoč činjenici da je republikanac, poput svoje braće. Ne propušta glasovati na izborima. 

"Uvijek ću glasovati za osobu koja će napraviti najbolji posao", rekao je. 

Na pitanje o Donaldu Trumpu nije dao tako dobar odgovor. 

"Posljednja osoba za koju bi rekao da joj se divim je Donald Trump.On nije jedan od mojih favorita", naglasio je. 

Što ne voli kod Trumpa?, pitao ga je novinar. 

"Neke stvari koje on kaže su ok. Većina njih je..", nije nastavio rečenicu. Započeo je novu.

"No način na koji to čini me živcira, a ja ne volim lažljivce", naglašava. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.