Life
775 prikaza

Zašto neke djevojke završe s kretenima?

Seks i grad
Screenshot Youtube
Znanstvenici su došli do odgovora na pitanje 'pale' li se uistinu žene više na loše dečke

Istraživanje koje se sastojalo od pet dijelova, a koje je objavljeno u znanstvenom biltenu 'Personality and Social Psychology', duboko je zaronilo u samopouzdanje kakvo prikazujemo na romantičnim online servisima za upoznavanje partnera. Razultat je pokazao da su osobe koje su djelovale samouvjerenije automatski imale više šanse djelovati poželjnije za vezu.

Ali, isto tako je potvrdilo tezu da "dobri dečki uvijek izvise".

Istraživanje se temeljilo na pretpostavci da postoji i takva stvar kao pretjerana samouvjerenost, koju su znanstvenici mjerili time koliko su ispitanici smjelo izmišljali gluposti kad su odgovarali na pitanja iz opskurnih tema o kojima nisu imali pojma.

Od 3.000 muških i ženskih sudionika, oni koji su ponudili pretjerano samouvjerne odgovore bili su bolje rangirani na ljestvici online servisa od onih koji su odgovarali iskreno.

Ono što je posebno zanimljivo je kako su osobe umjerene samouvjerenosti doživljavale one pretjerano samopouzdane na području ljubavnih veza. Naime, i muškarci i žene bi uzmakli od osobe koja im se sviđa ako bi smatrali da je u 'lovu' na njih i samopoudaniji natecatelj.

Seks i grad | Author: Youtube Youtube

"Pretjerano samopouzdanje može imati prednosti u osvajanju partnera. Ljudi će se rjeđe natjecati s nekim tko djeluje samopouzdanije od njih, tj. tko djeluje arogantno", stoji u istraživanju.

Drugim riječima, razlog zašto toliki od nas završe s kretenima je zato što dobri partneri smatraju da su im kreteni prevelika konkurencija, odnosno da pored njih nemaju nikakve šanse, pa se sami pokupe i samostalno isključe iz utrke za nečije srce.

Ono što smo već znali jest da je samopouzdanje privlačno. Samo pogledajte pop kulturu, bilo na televiziji ili u stvarnom životu celebrityja i vidjet ćete da su djevojkama uvijek privlačniji zločesti dečki (zato je Mr. Big osvojio Carrie).

Zato, dobri dečki i cure, krenite samouvjernije u bitku za potencijalnog partnera, jer iako su zločesti na prvu primamljiviji, većina bi se na kraju radije skrasila uz mirnije partnere, prenosi Mic.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar indoda
    BMKZS 22:30 11.Srpanj 2015.

    Ha, obično popustim zločestijim curama, jer one brže razmišljaju i znaju što žele.