Life
215 prikaza

Zbog 'brisanja' kolegice s Facebooka, optužena za zlostavljanje na poslu

Facebook
McPHOTO/DPA/PIXSELL
Australci ozbiljno shvaćaju odnose na radnom mjestu, što su dokazali i svojom posljednjom, za mnoge - suludom, odlukom

Žena koja je odlučila, nakon svađe, maknuti s popisa prijatelja na Facebooku jednu kolegicu, optužena je da je počinila zlostavljanje na radnom mjestu, odlučio je australski Odbor za rješavanje problema zaposlenika.

Naime, Odbor je izjavio da je odluka Lise Bird, administratorice za prodaju nekretnina, da 'unfrienda' kolegicu Rachel Roberts pokazala da Lisa nije 'emotivno odrasla', te je pokazala nerazumno ponašanje.

Do nezgode je došlo nakon što se Rachel, agentica za prodaju, žalila direktoru agencije da njezine nekretnine nisu dovoljno vidljivo izložene u izlogu. Supruga direktora, Lisa, zatim je optužila Rachel da se ponaša kao 'zločesta školarka koja trči sa svojim problemima profesoru'.

Facebook | Author: Sanjin Strukić (PIXSELL) Sanjin Strukić (PIXSELL)

Rachel je napustila ured u suzama, da bi uskoro provjerila je li Lisa komentirala cijeli incident na Facebooku. Nemalo se iznenadila kad je otkrila da ju je Lisa, umjesto toga, maknula s liste prijatelja.

Rachel tvrdi da je bila izložena zlostavljanju i da je zbog toga oboljela od depresije i anksioznosti, što je Odbor prihvatio kao točno.

"Komentar o 'školarki' dokaz je da se prema gospođi Roberts odnosilo provocirajuće i neljubazno. Smatramo da je gospođa Bird iskoristila prvu priliku da podvuče crtu pod odnos s gospođom Roberts, 29. siječnja 2015. godine, kad ju je maknula s Facebooka, jer joj se nije sviđala gospođa Roberts i nije se više željela baviti njome", stoji u priopćenju Odbora.

Rachel je navela još nekoliko primjera kad se Lisa loše odnosila prema njoj, kao što se primjerice činjenica da ju ne bi pozdravila ujutro, te joj ne bi kopirala potrebne materijale (a svima drugima bi).

Odbor je odlučio da se zlostavljanje mora prekinuti, a za utjehu drugima, stručnjaci navode da odsad nadalje micanje kolege s liste prijatelja neće automatski značiti da ste zlostavljač, nego je ovdje riječ o iznimnom slučaju, piše Telegraph.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.