Style
973 prikaza

Ovdje ćete saznati jeste li James Bond ili Mata Hari

Spyscape muzej
1/3
spyscape.com
Na Manhattnu je otvoren muzej o špijunaži, u kojem je i kafić i knjižara, a posjetitelje čekaju brojni zadaci i testiranje vještina

Sastoji se od tri cjeline - kafića, gift-shopa i knjižare. Knjižara je zavidno velika a na policama je više od 1.000 knjiga špijunske tematike. 

Muzej Spyscape nova je atrakcija otvorena u Midtownu na Manhattnu i pruža jedinstveni doživljaj svakom posjetitelju. Ovdje možete testirati svoje vještine i, primjerice, brzinu reakcije u zadanom vremenu, provlačeći se kroz laserski tunel. 

Spyscape muzej | Author: spyscape.com spyscape.com

Posjetitelji na ulazu dobivaju posebnu narukvicu s kojom će, dok se kreću muzejom, moći izvršavati razne zadatke i izazove kako bi izbrusili novu vrstu vještina.

Scene iz kultnog filma Most špijuna JURI DROZDOV Life Noćna mora Amerike: Bio je šef sovjetskih špijuna

- Svaka od sedam galerija dizajnirana je jedinstveno i prilagođena je za testiranje drugačijih sposobnosti. Ovdje posjetitelji upravo testiraju svoje znanje razbijanja šifri, kaže Josh Ellman, šef komunikacija Davida Adjaye iz tvrtke Adjaye Associates.

- Meni je najdraži dio ovaj s nadzornim kamerama i ekranima, kaže jedan posjetitelj koji je upravo ušao u veliki čelični ovalni bubanj s ekranima.

Spyscape muzej | Author: spyscape.com spyscape.com
Unutar velikog valjka posjetitelje očekuje ekran od 360 stupnjeva na kojem se prikazuju snimke u realnom vremenu s pravih nadzornih kamera razmještenih po muzeju, što nitko ne očekuje. Ovim zadatkom testirat će se vaša moć zapažanja.

U 'Galeriji prijevare' posjetitelji će se upoznati s radom Roberta Hanssena, kontraobavještajca koji je 22 godine radio na otkrivanju ruskih obavještajaca u Americi. Nakon toga testirat će vaše sposobnosti u 'Ispitnoj stanici'.

Uhvaćeni nacistički špijuni Ratnik i špijun Life Fritz Duquesne: Nacistički špijun s tisuću lica

'Galerija za dešifriranje' posjetitelje će upoznati s Enigma strojem - jednim sasvim novim, i jednim  uništenim, kao i replikom 'Bombe Machine' kakva je korištena u filmu 'The Imitation Game' o britanskom znanstveniku, kompjutorskom magu i ocu suvremenog računarstva, Alanu Turingu koji je radio tijekom Drugog svjetskog rata u slavnom Bletchley Parku na razbijanju neprijateljskih kodova. 

- Na konceptu ovog muzeja radili smo nekoliko godina, a savjetovao nas je bivši šef obuke u MI6, kao i jedan industrijski psiholog, kaže Shelby Pritchard, šefica u SPYSCAPE muzeju koji posjetiteljima pruža nezaboravno iskustvo, piše CNN Travel.
 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.