Style
475 prikaza

Plaćaju tisuće kuna da nauče fotkati jelo za Instagram

Sushi
Dusko Jaramaz (PIXSELL)
Kad god se okrenete u nekom restoranu vidjet ćete ljude koji sa mobitelima ili fotoaparatima snimaju svoja jela

Tečajevi fotografkinje Sarke Babicke u Londonu stalno su rasprodani, a na njima za 300 funti polaznici uče kako se fotografiraju jela koja će zablistati na Instagramu, piše Sun.  

I dok neki idu na ovako skupa rješenja kako bi postali popularniji na društvenim mrežama. No, želite li i vi naučiti kako snimiti odličnu fotografiju hrane, ne morate posegnuti za skupim tečajevima, već samo poslušati savjete iskusnih food blogera koji su nakon tisuća i tisuća fotografija otkrili nekoliko zlatnih pravila.

Zaboravite na blic

Bljeskalica zvuči primamljivo u slabo osvijetljenom restoranu ili kuhinji koja nema najbolju rasvjetu, ali njome nećete pomoći svom obroku da zablista. Imate li mogućnost, fotografirajte jela pod prirodnim svjetlom, a Instagram nudi u postavkama niz opcija da uredite kontrast, zasićenost i svjetlinu fotografije.

Uokvirite hranu

Fotografije u kojima ste okomito iznad tanjura daju vam odličan pogled na sve što je na tanjuru, a daje vam i priliku da aranžirate sve sastojke bez da vam pogled kvari okoliš. No, nemojte biti rob samo jednom kutu, eksperimentirajte s kadrovima. Snimite puno fotografija i nemojte se zadovoljiti samo jednim kadrom. Bolje je imati više opcija prije nego odlučite podijeliti fotografiju.

Popravite pozadinu

Ako fotografirate kod kuće, iskoristite potencijal svoje kuhinje i rekvizite kojima ćete podići kadar. Šareni tanjuri ili zdjelice za začine, čaša ili pribor za jelo mogu popraviti scenu, a jednako tako razmišljajte o bojama.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.