Style
9108 prikaza

Prvi put se netko usudio sagraditi ovakav neboder

Neboder Liebian International Plaza s umjetnim vodopadom u Guiyangu
1/4
Screenshot
Kineska dominacija u građevinskim pothvatima potvrđuje se iz dana u dan

Kina svoju dominaciju u građevinskim pothvatima dokazuje iz projekta u projekt i možemo slobodno reći iz dana u dan. Osim najdužeg mosta na svijetu, nebodera koje grade po svim dijelovima svijeta, i ostalih projekata koje su započeli ili već završili, među kojima je i naš Pelješki most, mogu se pohvaliti i sa jednim od najvećih umjetnih vodopada na svijetu.

Njegova lokacija je u samom centru grada Guizhou na modernom neboderu Liebian International Plaza. Vodopad je visok 108 metara, a sam neboder visok je 121 metar i u njemu se nalazi hotel, trgovački centar i poslovni uredi. 

Neboder Liebian International Plaza s umjetnim vodopadom u Guiyangu | Author: YouTube YouTube

U vodopadu se nažalost ne može uživati svakodnevno, s obzirom da se pokreće samo u nekim posebnim prigodama, proslavama ili slično. Priprema za rad traje oko dva sata, a na dnu nebodera nalazi se golemi vodeni tank u kojem se skuplja voda, piše CNN. 

Pokreću ga četiri vodene pumpe snage 185 kW a njegova posebna 'predstava' traje oko sat vremena i za oko 120 dolara povećava njihov račun za struju. 

Guizhou je provincija smještena na jugozapadu Kine koja bilježi veliki razvoj, posebno što se tiče megaprojekata koji se grade. Već je to dom najvećeg satelitskog tanjura, a početkom mjeseca postao je prva provincija u Kini koja je potpisala sporazum sa američkom kompanijom o razvoju super brzog, futurističkog vlaka. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Lanalatta
    Lanalatta 01:32 01.Kolovoz 2018.

    Dobrodošli na najbolju stranicu sex dating ==>> Sexydrom.com