Style
29234 prikaza

Za milijardere: Superjahta Porschea kakvu svijet nije vidio

Porscheova superjahta Royal Falcon One
1/10
Screenshot Youtube
Napravljena u Švedskoj, ova jahta je poput svemirskog vozila koje plovi po vodi, a krasi je luksuzan interijer, kao i eskterijer

Superjahta iz radionice Porschea stigla je na tržište i oduševila ljubitelje morskih plovila s "izvanzemaljskim izgledom". Upravo to je i bila namjera tvrtke s bazom u Singapuru, Royal Falcon Fleeta, kad su pristupili Porscheu sa željom da zajedno naprave nešto posve novo i impresivno.

Studio F.A. Porsche - podružnica ikone proizvođača sportskih automobila je pristao i osmislio izgled jahte Royal Falcon One. Iako je bilo potrebno gotovo desetljeće da se posao privede kraju, kritičari kažu da je ovu superjahtu "vrijedilo čekati".

Porscheova superjahta Royal Falcon One | Author: Screenshot Youtube Screenshot Youtube

Opisan kao svemirsko vozilo na vodi, Royal Falcon One je dizajniran u stilu katamarana, s dva paralelna trupa, a elegancija mu doista prati onu luksuznih sportskih automobila.

Porscheova superjahta Royal Falcon One | Author: Screenshot Youtube Screenshot Youtube

Futurističko plovilo može primiti do 10 gostiju, a ima dvostruke dizelske motore od 4600 konjskih snaga i blizance Rolls-Royce KaMeWa, koji mu daju brzinu od procijenjenih 35 čvorova i domet od 3200 kilometara uz minimalnu potrošnju goriva, piše CNN.

Hidrogliser Kometa 120-M RETRO PRIJEVOZ Life Vratio se legendarni YU hidrogliser - opet plovi

- Ideja je bila stvoriti ekvivalent jahte od 64 metra na jahti od 41,14 metara - objavili su iz studija F. A. Porsche.

Eksterijer treba predstavljati brzinu i dinamiku na nov i posve drugačiji način. Dva trupa stvaraju potpuno drugačiju plovidbu, a osim toga jahta doista djeluje kao sportski automobil koji se kreće po stazi, objasnili su.

Porscheova superjahta Royal Falcon One | Author: Screenshot Youtube Screenshot Youtube

Unutar superjahte nalaze se četiri prostrane kabine za goste i velika spavaća soba s vlastitom privatnom palubom, sunčanom palubom, jacuzzijem i šankom, kao i salonom za promatranje.

Funkcionalan luksuz

Razvijen kako bi "stvorio dojam funkcionalnog luksuza", moderni interijer jahte sadrži puno bijele i plave boje, kao i metalne i drvene površine.

Porscheova superjahta Royal Falcon One | Author: Screenshot Youtube Screenshot Youtube

Dizajn Royal Falcone One-a započeo je 2009., kad je Royal Falcon Fleet poželjela napraviti plovilo "kakvo još nitko nikad nije napravio". 

Porscheova superjahta Royal Falcon One | Author: Screenshot Youtube Screenshot Youtube

Prema Studio F.A. Porschea, njihov jedini uvjet je bio da jahta ima konfiguraciju katamarana. Jahtu su izgradili brodograditelji tvrtke Kockums AB u švedskog gradu  Nynäshamnu. Cijeli je projekt uspio ostati tajan nekoliko godina koliko je trajala konstrukcija. 

Objava o dovršetku Porscheove jahte stigla je samo nekoliko tjedana nakon što je  nizozemska tvrtka za dizajn jahti Sinot predstavila model za Aquau, prvu svjetsku superjahtu na vodik pogon.

Royal Falcon One može se kupiti samo na Camper & Nicholsons International, koji tek nakon prijave za kupnju informiraju potencijalnog kupca o cijeni.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar JenniferWE92
    JenniferWE92 07:12 03.Lipanj 2020.

    Lokаlnim mаmаma tгеbа anonimni SEХ! Sаmo poruka i рitаj da jebеš! ––– w​​w​​w​​.​k​i​s​s​t​​o​​k​​.​​c​​o​​m

  • Avatar BarbaraAO96
    BarbaraAO96 05:05 31.Svibanj 2020.

    Lisa, 18. w​​w︅︆​w​.​l​​o︅︆ve​​x​​x​​.​c​︅︆l​​u​b

  • Avatar KarenIA97
    KarenIA97 17:10 29.Svibanj 2020.

    Lоkalnim mamаma treba anonimni SЕX! Sаmo рoгukа i рitаj da jebeš! – w​​w​​w​​.​k​i​​s​s​t​​o​​k​​.​​c​​o​​m