Tehno
6915 prikaza

5 grešaka koje ubijaju bateriju vašeg iPhonea

iPhone 6
Davor Puklavec (PIXSELL)
Najveće greške događaju se kod punjenja, a izbjegavanje njih produljuje vijek trajanja za dvostruko

Najpoznatiji svjetski mobitel iPhone ima brojne prednosti pred konkurentima, ali i jednu veliku manu u obliku baterije, koja se vrlo brzo troši, pa ju je potrebno mijenjati.

Ovo je pet najčešćih uzroka tog problema:

1. Punjenje do kraja

Ako ste u strahu od gašenja mobitela, vjerojatno ste jedan od onih koji ga puni čim je u blizini struje, što je vrlo loše. Naime, punjenje iPhonea čim padne na 90 posto je smrt za bateriju. Stručnjaci tvrde kako je najbolje da razina baterije uvijek bude između 30 i 70 posto.

2. Ne čekajte da se isprazni do kraja

Kao suprotnost onima koji stalno stavljaju bateriju na punjenje su oni koji će mobitel staviti na punjač sve dok baterija kompletno ne umre. Najpametnije ga je staviti na punjenje kad dosegne 20 posto, a najkasnije kad je na 10 posto. Jednom u dva mjeseca je dovoljno da je ispraznite potpuno do gašenja mobitela kako bi baterija optimalno funkcionirala.

3. Temperatura baterije

Iako nije pitanje punjenja, temperatura ima velik utjecaj na bateriju. Zbog toga mobitel uvijek treba držati na stabilnim temperaturama jer to čini najmanju štetu bateriji - od 10 do 25 Celzijusa, kad je moguće.

4. Ostavljanje u futroli dok se puni

Ovo je još jedan način podizanja temperature baterije koja šteti. Zbog toga bi prije punjenja iPhone bilo najbolje osloboditi kućišta.

5. Pogrešni odabir punjača

Originalni punjač dolazi u pakiranju s mobitelom s dobrim razlogom - oni prekidaju dovod struje kad baterija dosegne sto posto. Jeftini zamjenski punjači to ne čine već s vremenom znatno skraćuju vijek baterije.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.