Tehno
2771 prikaza

7 stvari koje iPhone 7 može, a Galaxy S7 ne može

Apple iPhone 7
Apple
Prvi testovi pokazuju da je iPhone 7 moćan telefon, a u odnosu na Samsung Galaxy S7 ima puno brži procesor

Novi iPhone ovaj tjedan dolazi i u Hrvatsku, a već su poznate i cijene uređaja. Osnovni iPhone 7 sa 32 GB interne memorije tako u slobodnoj prodaji stoji 6269 kuna (128GB- 7199 kn, 256GB - 8129 kn), dok je iPhone 7 Plus dostupan od 7419 kuna za model s 32 GB interne memorije. Kupci koji će htjeti više memorije morat će za 128 GB verziju izdvojiti 8339 kn, dok je najskuplji model sa 256 GB, koji stoji 9269 kuna. 

Prvi testovi pokazali su da je novi iPhone 7 zaista brz i moćan kako Apple tvrdi. No, koje su razlike između novog modela iPhonea i Samsung Galaxy S7 uređaja? Izdvojili smo za vas 7 najbitnijih razlika.

Dvostruka kamera iPhonea 7 Plus daje vam 2x optički zum i 10x digitalni zum

Optički zum znači da možete uvećati fotografiju bez da je promijenite. Digitalni zum uzima dio fotografije i uvećava je. Samsungove kamere nemaju optički zum.

iPhone vam dopušta da iskoristite sve prednosti AirPods slušalica

Iako AirPods slušalice rade za svim standardnim Bluetooth uređajima, ako ih koristite s iPhoneom možete iskoristiti sve prednosti ovih slušalica kao što je pristup Siri.

iPhone 7 koristi iOS, a većina aplikacija dolazi na iOS prije nego na Android

Developeri preferiraju iOS što znači da gotovo sve nove aplikacije dolaze prvo korisnicima iPhonea. Na primjer, Nintendo će lansirati igricu Super Mario Run ekskluzivno na iPhoneu prije nego dođe i na Android.

iPhone 7 će dobivati češća ažuriranja od Samsung Galaxy S7 uređaja

Apple redovito ažurira starije modele iPhonea s novijim verzijama iOS-a. Primjerice, iOS 10 je kompatibilan i s iPhoneom 5, koji je star 5 godine. 

Samsung rijetko ažurira Android uređaje koji su stariji od godinu dana. Štoviše, treba do nekoliko mjeseci da nova verzija Androida dođe na Samsungove telefone.

iPhone 7 ima više opcija za memoriju

iPhone 7 dolazi s 32 GB, 128 GB ili 256 GB interne memorije. Galaxy 7S dolazi s 32 GB i opcijom da proširite internu memoriju putem microSD kartice. No, memorijske kartice imaju svoja ograničenja, a ne možete niti sve aplikacije na nju spremiti. 

iPhone 7 ima brži procesor

Prvi testovi novog A10 Fusion čipa pokazuju da je ovo najbrži čip za mobilne telefone. Samsung također radi izvrsne procesore, no ne mogu se mjeriti s Appleovima.

iPhone 7 ima stereo zvučnike

iPhone 7 dobio je dvostruko više zvuka uz stereo zvučnike, a Galaxy S7 ima samo jedan zvučnik na dnu uređaja.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.