Tehno
163 prikaza

Amerikanci za dvije godine predstavljaju pravog Iron Mana

Iron Man
Marvel
Poznato kao odijelo/oklop Tactical Light Operator Suit (TALOS), otporan je na metke, a američkim će vojnicima omogućiti da mogu nositi puno više tereta i bit će učinkovitiji na bojnom polju

Stark Industries, odnosno Tony Stark mogao bi dobiti žestoku konkurenciju. Naime, američko ministarstvo obrane samo je dvije godine udaljeno od projekta stoljeća – predstavljanja svog Iron Mana.

Iron Man | Author: Marvel Marvel

Poznato kao odijelo/oklop Tactical Light Operator Suit (TALOS), otporan je na metke, a američkim će vojnicima omogućiti da mogu nositi puno više tereta i bit će učinkovitiji na bojnom polju. Oklop će imati spremnike kisika, 3D audio sustav, sustav za grijanje i hlađenje, te ugrađena računala.

Ministarstvo obrane se odlučilo na izradu ovog oklopa nakon što je jedan njihov vojnik poginuo kada je prvi ušao u zgradu u Afganistanu u potrazi za teroristima. Projekt je toliko futuristički da ga je i sam Barack Obama nazvao "Iron Man". Mnogi su mislili da je riječ o šali kada je to izgovorio prošle godine, ali Obama se očito nije šalio.

Projekt je vrijedan 80 milijuna dolara, piše Business Insider, a vojnici će ovaj oklop nositi tako što će ga pričvrstiti za noge, leđa i bedra.

Posebna vrsta oklopa bit će u tekućem stanju, a u opasnim situacijama i kada god to bude potrebno oklop će očvrsnuti. Sve tehnologije od kojih se TALOS sastoji već postoji, a zadatak stručnjaka je da sve te tehnologije spoje u jednu jedinstvenu koja će biti superiorna u odnosu na ono što vojnici trenutno koriste na bojišnici.

via GIPHY

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.